VV Geldrop 5 klaar voor een succesvol seizoen

Geschreven door Tom Bressers. Laatst bijgewerkt: .

VV Geldrop 5 is klaar voor het nieuwe seizoen.

Het team is na enkele seizoen gepromoveerd naar het 5de elftal en is elk seizoen sterker geworden.

Onder leiding van de ervaren aanvoerder Michiel Schurink en speler/coach Niels van Dommelen zijn er een flink aantal successen behaald. De meest noemenswaardige trofee is toch wel het kampioenschap van twee seizoenen geleden. In dat seizoen werd het, toenmalige 7de, elftal met ruime voorsprong kampioen. 

Vorig seizoen werd een knappe vierde plaats gehaald, dit seizoen zijn de pijlen gericht op een top-3 klassering. Na het vertrek van enkele steunpilaren zoals Bart van Vroenhoven en de gebroeders van Rooij, die het alle drie hogerop wilden gaan zoeken, was het een rumoerige transferperiode. Directeur voetbalzaken, de heer T. Bressers, heeft de afgelopen maanden met verschillende spelers gesprekken gevoerd. Uiteindelijk heeft de club vier versterkingen aan kunnen trekken.

De versterkingen bestaan uit: 

- Middenvelder S. Gerrits (ex Braakhuizen)
- Doelman P. Goes (eigen jeugd)
- Spits S. Smits (eigen jeugd)
- Aanvaller N. Marta (ex Brabantia)

Marta is een bekende naam. Na een tussenjaar in Eindhoven, is de aanvaller weer terug op het vertrouwde nest. Marta, die beter speelt zodra de zon schijnt, was in het kampioensjaar een zeer betrouwbare kracht in de punt van de aanval. De fans verwachten dat hij dit seizoen weer in de dubbele cijfers eindigt. Gerrits is ook geen onbekende van het 5de. Afgelopen seizoen trainde hij al mee om zijn conditie op peil te brengen/houden. Dit heeft geleid tot een prestatiecontract voor minimaal een seizoen. Smits en Goes zijn overgeheveld vanuit de eigen jeugdopleiding. 

Ook de technische staf is uitgebreid. Tim Ras keert terug op de voetbalvelden van VV Geldrop. Na het seizoen 2016/2017 heeft Ras wegens blessures zijn voetbalschoenen aan de wilgen moeten hangen. Ras is voor het seizoen 2017/2018 toegevoegd aan de staf van Niels van Dommelen en zal zeker een meerwaarde zijn met zijn sterk tactisch inzicht. 

Aanstaande zondag, op twee september, speelt VV Geldrop 5 haar eerste wedstrijd. De wedstrijd, voor de KNVB beker, begint om 12:30. De mannen van het 5de genieten thuisvoordeel. Na een sterke en lange voorbereiding en het trainingskamp nabij Apeldoorn, is het nu tijd voor het echte werk.