Geldrop laat zege glippen in Limburg

Geschreven door De plaatsvervangend verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Op een zeer slecht, klein en zwaar veld heeft Geldrop de zege in Limburg laten glippen, in de allerlaatste minuut leidde een misverstand in de verdediging tot de gelijkmaker voor Limburgia, al met al een terechte puntverdeling, maar voor de groenwitters toch zuur puntverlies.

Ondanks de zware omstandigheden en het matige voetbal aan beide kanten zagen de aanwezige toeschouwers toch een aardige wedstrijd, deze stond in de eerste helft vooral in het teken van veel fouten en 2 teams die voor iedere meter vochten.
Het spel golfden op een neer, maar dit werd vooral bepaald door haastig spel, veel balverlies aan beide kanten.
Geldrop probeerde nog wel te voetballen maar de spelers waren vaak te haastig aan de bal of onzuiver in de passing, gevolg was weinig echte kansen en behoudens een schot van Pieschel in het eerste kwartier was er weinig gevaar in beide doelgebieden.
Na 20 minuten kwam de wedstrijd wat meer los en vooral de rechtsbuiten van Limburgia zorgde voor dreiging en voorzetten, waarbij v Malten en Refrum steeds goed stonden opgesteld voor het doel.
De eerste de beste goede aanval van Geldrop via v Vlerken, Laanen en Pieschel zorgde voor paniek in de achterhoede van de Limburgers, echter de keeper kon erger voorkomen door goed uit zijn doel te komen, behoudens enkele corners aan beide zijde was er verder weinig doelgevaar en gingen de spelers rusten met een 0-0 stand.

Na de rust werd het spel wat beter en kregen de grote verdedigers van Limburgia steeds meer moeite om de snellere spelers van Geldrop af te stoppen, eerst was het Laanen die zijn solo net buiten de 16 gestopt zag middels een overtreding, vervolgens was een aanval via v Vlerken en Pieschel rijp voor een doelpunt, echter kwam de Kort een teenlengte tekort om de bal binnen te werken.
Geldrop kreeg 3 corners achter elkaar en uit de derde corner kopte v Malten schitterend raak in de 17e minuut.
Limburgia leek aangeslagen en was even de weg kwijt, gevolg was dat Geldrop na de voorsprong de wedstrijd op slot had kunnen gooien toen de razend snelle Samuels drie maal in enkele minuten de tegenstander zijn hielen liet zien en vervolgens zijn voorzet tweemaal onderschept zag worden door de verdedigers van Limburgia en bij de 3e Sofian vrij voor de keeper zette maar deze net te lang treuzelde.
Direct na deze kans kwam Limburgia op gelijke hoogte, de ingevallen boomlange spits stichtte gevaar met zijn lengte en kopte een voorzet op keeper v Gestel, echter de rebound werd alsnog ingetikt 1-1.

Het spel golfde nu nog meer op en neer en Limburgia gooide al hun gewicht in de strijd en de kleine mannekes van Geldrop hadden hier moeite mee, maar bleven goed overeind en ondanks het verschil in lengte wonnen v Vroenhoven, Renfrum en v Malten toch de meeste kopduels.
10 minuten voor tijd kwam Geldrop toch weer op voorsprong toen opnieuw Samuels er vandoor ging en de bal aan Jansen gaf die meteen zag dat de keeper van Limburgia iets te ver van het doel stond en met een waanzinnige lob bracht hij Geldrop op 1-2.

De irritatie sloeg toe bij Limburgia en met zwaar geschut gooide ze alles naar voren en haalde alles uit de kast om alsnog een punt binnen te slepen, het was dan ook extra zuur dat uitgerekend in de 96e minuut een misverstand in de verdediging leidde tot de gelijkmaker.
Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag, maar met een beetje overleg en rust had er toch meer ingezeten deze druilige middag.