Geldrop na twee wedstrijden al zeker van volgende bekerronde

Geschreven door De plaatsvervangend verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Afgelopen zondag trad Geldrop voor de 2e wedstrijd aan tegen Rhode, deze tegenstander had de 1e wedstrijd gelijk gespeeld en bij winst zouden de mannen van Pierre van den Eeden en Tommy Jacobs zich al plaatsen voor de 2e bekerronde.
Om half drie werd er afgetrapt op het mooie sportpark de Neul, het was prima voetbalweer, dus prima omstandigheden om er een leuke wedstrijd van te maken.
En dat gebeurde ook, 2 ploegen die een prima opvatting hanteerde waardoor de supporters een leuke wedstrijd zagen.
Geldrop trok meteen het initiatief naar zich toe en combineerde in de eerste 5 minuten al meteen naar 3 vrije kansen toe, de spitsen van Geldrop waren nog niet echt scherp, want vrij voor doelman v Esch faalde ze.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat Geldrop na 6 minuten de leiding nam, een voorzet vanaf rechts werd in 2e instantie door Pieschel boven in het dak van het doel geschoten.
Geldrop voetbalde vrolijk door en Rhode keek ernaar en had geen antwoord op de prima aanvallen van de groen witten. De tweede treffer liet ook niet lang op zich wachten, het was Desriac die in de 19e minuut een afgeslagen corner, prachtig over keeper v Esch lepelde.
Even leek het erop dat Rhode onder de voet zou worden gelopen, maar de ploeg van trainer Meijs herpakte zich na een goed half uur prima en gooide er wat meer energie in, dit resulteerde in de 32e minuut al in een kans voor v Kuringen, echter zijn schot werd door v Gestel nog gestopt, deze was echter kansloos toen dezelfde v Kuringen in de 37e minuut hem passeerde met een prachtig stiftje, 1-2 ruststand en daar mocht Rhode gezien het spelbeeld niet over klagen.
De 2e helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd en Rhode kreeg Geldrop goed onder controle, met veel strijd en duels hielden ze het grootste gedeelte van de 2e helft Geldrop van hun doel en konden ze zelf kansen creëren, de gelijkmaker was op dat moment ook verdiend toen opnieuw vd Mortel de buitenspelval omzeilde en v Gestel kansloos liet met zijn passeeractie.
Beide ploegen streden vol voor de winst en Rhode kwam in de 90e minuut heel dichtbij, vd Zanden werd weggestuurd in de diepte en passeerde v Gestel knap aan de buitenkant, echter had hij niet gerekend op v Malten, die met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net voor de lijn tot corner kon glijden.
En deze corner van Rhode deed ze nog de das om, de afgeslagen bal werd door de snelle Lanen opgepikt en die begon aan een lange rush over het veld, tussen 4 verdedigers van Rhode in , was het Adriaans die de terug gelegde bal uiterst beheerst binnen tikte en Geldrop alsnog naar een overwinning schoot.
Hiermede plaatst Geldrop zich met nog de uitwedstrijd tegen Schaesberg komende zaterdag al voor de volgende ronde.