Geldrop verliest van Schaesberg

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft de thuisontmoeting met Schaesberg verloren. De ploeg van Rob Pierik won met 2-3 op sportpark De Kievit. In de eerste helft liet Geldrop het na om vroegtijdig afstand te nemen van de bezoekers uit Landgraaf. Schaesberg wist na de thee sterk terug te komen.

De wedstrijd was vijf minuten oud toen Geldrop voor het eerst gevaarlijk werd. Een crosspass van Tom Dekkers kwam aan bij Gideon Pieschel, die prima voorgaf op Joep van der Velden. De rechtsbuiten kopte echter in kansrijke positie langs. Kort daarna moest Schaesberg-goalie Kain Bours zich tot het uiterste strekken om Mark Werts van scoren af te houden. In de 17e minuut viel wel de 1-0. Lars de Haas kopte een lange bal vanuit achteruit door naar Gideon Pieschel. Pieschel dribbelde het 16-metergebied in, kreeg geen gelegenheid om uit te halen, omdat Schaesberg de bal wegwerkte. Overigens onvoldoende, want Lars de Haas snoepte de bal af van een van de verdedigers en tekende vervolgens bekeken aan voor de openingstreffer. Na 20 minuten had Geldrop op 2-0 kunnen komen toen Wouter Verstraaten met een listige steekbal Mark Werts vrij voor de keeper zette, maar de middenvelder schoot over. In de 32e minuut lanceerde Verstraaten met andermaal een prima pass ditmaal Joep van der Velden lanceerde en die vond deze keer Kain Bours op zijn weg. Vier minuten voor rust zette, aanvoerder van Schaesberg, Erik Erps de van een blessure teruggekeerde Geldrop-keeper Len van Gestel voor het eerst aan het werk. De doelman tikte de inzet van Erps vakkundig over het doel.

Na rust kwam Geldrop al vlug op 2-0. Een korte corner van de groenwitten kwam in de 47e minuut via Joep van der Velden en Joep van Vroenhoven aan bij Mark Werts, die vervolgens de bal puik op het hoofd legde bij Wouter Verstraaten, die wist binnen te knikken. Schaesberg deed in de 54e minuut al vlug wat terug, want invaller Kay de Boer kon vanuit een vrije trap ongehinderd binnenkoppen: 2-1. Enkele minuten later verzuimde Noah Ngodici er 2-2 van het maken oog in oog met Len Van Gestel. De gelijkmaker zou in de 70e minuut alsnog vallen. Kay de Boer zorgde met een zuiver schot voor 2-2. In de 73e minuut liep Geldrop wederom averij op, want Timo Regtop kon de bal, na een afslagen hoekschop, voorbrengen en het was Ronald Geuskens die voor 2-3 wist te zorgen. Geldrop creëerde in de tweede helft zelf amper kansen en Schaesberg wist zich terug te knokken in de wedstrijd en leverde de witzwarten drie broodnodige punten op in de strijd tegen directe degradatie.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Hugo Beets, Wouter Verstraaten, Tom Dekkers, Willem in ’t Anker: Mark Werts, Jara van Amelsvoort, Joep van Vroenhoven: Gideon Pieschel (62. Stijn Lanen), Lars de Haas, Joep van der Velden (62. Wessel van Moorsel).

Geldrop 2

Geldrop 2 speelde met 1-1 gelijk tegen UNA 2. Bjorn Vroomen zorgde voor het Geldropse doelpunt. Door dit gelijke spel is het tweede elftal opgeklommen naar de 4e plaats in de reserve Hoofdklasse A, die volgend seizoen recht geeft om mee te doen aan het bekertoernooi voor 1e elftallen.