Tijn van Vlerken keert terug bij Geldrop

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Tijn van Vlerken (28) gaat het Belgische Esperanza Pelt verlaten om volgend seizoen bij eersteklasser Geldrop neer te strijken op het oude nest.

Van Vlerken: “Ik had vorig jaar al een goed gesprek met trainer Pierre van den Eeden van Geldrop, maar heb toen voor het avontuur in België gekozen, waar ik overigens geen spijt van heb gehad. Prima niveau en leuke ervaring. Maar ik wil weer dicht bij huis gaan voetballen, Geldrop ligt op loopafstand van thuis. Ik ken daar tevens al een aantal jongens en denk dat het niveau en de sfeer goed aansluiten bij mijn ambitie.”
Van Vlerken, die als verdediger en middenvelder inzetbaar is, voetbalde in de jeugd al bij Geldrop en maakte in 2008 de overstap naar Braakhuizen. Als A-junior debuteerde hij daar in het eerste elftal. In 2013 werd Van Vlerken met Braakhuizen kampioen in de vierde klasse en in 2015 volgde via de nacompetitie voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de tweede klasse.
Vanaf 2016 voetbalde Van Vlerken twee seizoenen bij tweedeklasser RPC en vorige zomer maakte hij een transfer naar het op het vijfde niveau uitkomende Esperanza Pelt.

We kijken uit naar je terugkomst Tijn en wensen je weer veel succes bij onze vereniging!

Bron: Eindhovens Dagblad.

Bron foto: Esperanza Pelt.