Geldrop speelt gelijk tegen De Valk

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen De Valk. De ploeg van Pierre van den Eeden had voor rust de wedstrijd al voortijdig naar zich toe kunnen trekken, maar doordat de groenwitten verzuimden om haar kansen af te maken mocht het tegen degradatie strijdende De Valk blijven geloven in een resultaat. Dat kwam er dus ook in de vorm van een remise.

Geldrop wist op een zonnig sportpark Het Valkennest al vroeg op voorsprong te komen. Wessel van Moorsel tekende in de 11e minuut na een pass van Joep van der Velden bekeken voor 0-1, tot ongenoegen van de thuisploeg, want zij en hun aanhang dachten aan buitenspel. Vervolgens is het diezelfde Van Moorsel die in de 20e minuut de bal voorgeeft op Lars de Haas, die op het laatste moment zijn inzet van doellijn ziet worden gehaald. Geldrop bleef in de eerste helft de bovenliggende partij en was met name via Joep van der Velden, die deze keer een positie op het middenveld toebedeeld kreeg, meermaals gevaarlijk. De credits waren voor Dennis Verhoeven, want de goalie van de thuisploeg hield met reddingen in de 25e en 35e minuut beide keren Van der Velden van scoren af. Josemar Makiavala was vlak voor rust namens de geelzwarten nog dichtbij een tegentreffer, maar de Geldropse-defensie wist het schot nog net op tijd te blokken.

In de tweede helft kwam De Valk beduidend beter voor de dag dan in de eerste 45 minuten en drong het Geldrop met regelmaat naar achteren. Op het uur wist Danny van den Eijnden te zorgen voor 1-1 toen hij een voorzet van Aart Verberne, die vorig seizoen nog voor onze vereniging speelde, tegen de touwen te koppen. Drie minuten later redde Geldrop-keeper Len van Gestel uitstekend op een schot van de sterke De Valk-spits Josemar Makiavala. Lars de Haas had in de 68e minuut aan de andere kant voor een hernieuwde voorsprong kunnen zorgen, maar een verdedigende actie van Marco Ayebi Duah weerhield de spits van succes. Kort daarna pareerde Dennis Verhoeven een uithaal van Gideon Pieschel. Aart Verberne deed in de 74e minuut namens De Valk nog een poging naar de winst, maar zijn afstandsschot plukte Len van Gestel stijlvol uit de bovenhoek. Ook Danny van den Eijnden had in de slotfase nog een corner kunnen prolongeren tot een doelpunt. Echter was hij deze keer niet doeltreffend. Een boeiende wedstrijd eindigde zo in 1-1.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Hugo Beets (87. Ryan Samuels), Wouter Verstraaten (22. Willem in ’t Anker), Damian Samuels: Mark Werts, Joep van der Velden, Joep van Vroenhoven: Gideon Pieschel, Lars de Haas, Wessel van Moorsel (64. Stijn Lanen).

Geldrop 2 verliest bij Best Vooruit 2 damesteam op kampioenskoers

Geldrop 2 heeft met 2-1 verloren van Best Vooruit 2. Een Best Vooruit-speler scoorde in eigen doel, waardoor het team van Jeroen van Gils op het scorebord kwam op sportpark De Leemkuilen. Ons dameselftal won met 10-0 van de vrouwen van SPV 1 uit Vlierden en hebben aankomende zondag 11 april genoeg aan een gelijkspel bij directe concurrent De Bocht’80 vrouwen 1 om kampioen te worden. Tegen SPV scoorden Sabine Ronde (4 keer), Priscilla Doezé (3 keer) en Lieke van Vegchel, Rinske Fredriks en Talitha van Kollenburg allen één keer.

Bron foto's: Amateurvoetbal Eindhoven.