Geldrop het sterkst in doelpuntrijke derby tegen Heeze

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft de stijgende lijn van de afgelopen weken voortgezet door met 5-3 te winnen van Heeze. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke partij van op sportpark De Kievit en langs de kant was er sprake van een echte derbysfeer.

Al vroeg in openingsfase lieten de bezoekers uit Heeze zich gelden op het Geldropse terrein, want nadat een schot van Ivo Moerenhout in de 4e minuut net voor de doellijn werd weggehaald door Geldrop-verdediger Hugo Beets was het in de 7e minuut wel raak voor de formatie van Marius Methorst. Ivo Moerenhout gaf de bal uitstekend voor op broer Gijs, die met het hoofd voor 0-1 wist te zorgen. Hierna liet Geldrop merken dat het zich niet zomaar gewonnen gaf en de thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker. Die zou uiteindelijk vallen in de 30e minuut. Gideon Pieschel werkte een voorzet van Hugo Beets binnen: 1-1. Diezelfde Pieschel zou 6 minuten later zorgen voor 2-1. De buitenspeler was in het duel met zijn directe tegenstander doortastender en trakteerde zichzelf, zijn teamgenoten en de Geldrop-supporters vervolgens op rake schuiver. Vijf minuten voor het rustsignaal voorkwam Geldrop-keeper Len van Gestel met twee katachtige reflexen dat Heeze langszij kwam.

De ploeg van Pierre van den Eeden zette het goede spel na rust voort. Een afgeslagen corner van Mark Werts kwam in de 51e minuut via wat omwegen terecht bij Ben Bruisten, die vervolgens zijn kopbal tegen de bovenkant van het aluminium zou zien eindigen. Tom Dekkers was er als de kippen bij om de ontstane rebound te verzilveren: 3-1. Vol vertrouwen zouden de groenwitten de voorsprong in het restant van de tweede competitiederby tussen Geldrop en Heeze uitbreiden. In de 62e minuut bezorgde Joep van der Velden met een bekeken crosspass de bal bij de geheel vrijstaande Wessel van Moorsel. De aanvaller stuurde vakkundig twee tegenstanders het bos in en schoot vervolgens stijlvol raak: 4-1. Niet veel later, om precies te zijn in de 65e minuut, kon de 5-1 worden genoteerd. Jorg Vroomen, die binnen lijnen was gekomen als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Damian Samuels, gaf met een splijtende pass Ben Bruisten de gelegenheid om alsnog zijn treffer mee te pikken en dit keer rondde de spits bekwaam af. De groenwitten namen vervolgens wat gas terug en daar profiteerde Heeze van. In de 78e minuut bracht Noud Doezé de stand terug tot 5-2 en in de 90e minuut maakte Ivo Moerenhout er nog 5-3 van. Echter door de riante voorsprong die Geldrop gedurende de wedstrijd had opgebouwd kwamen de drie punten niet meer in gevaar.

Deze winstpartij geeft Geldrop ongetwijfeld vertrouwen voor de komende weken en het weet dat het nog steeds volop meedoet om de 2e periodetitel.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Damian Samuels (32. Jorg Vroomen), Yannick Desriac, Tom Dekkers, Hugo Beets: Mark Werts (85. Tim van den Akker), Joep van der Velden, Joep van Vroenhoven: Gideon Pieschel, Ben Bruisten (79. Ryan Samuels), Wessel van Moorsel.

Geldrop 2

Geldrop 2 heeft helaas haar derby tegen Nuenen 2 niet weten te winnen. De gasten bleken met 0-1 te sterk voor het elftal van Jeroen van Gils.

Bron foto’s: Amateurvoetbal Eindhoven

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een sport spelen en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een sport spelen en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen, stadion, gras en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, sportende mensen en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een sport spelen en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen en buiten