Geldrop speelt gelijk tegen Bekkerveld

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft met 0-0 gelijkgespeeld tegen Bekkerveld. Beide ploegen kregen kansen op Sportpark De Kievit, maar in veel gevallen stonden de keepers, Len van Gestel namens Geldrop en Rik Klyn voor Bekkerveld, op de goede plaats om hun ploeg te behoeden voor tegendoelpunten.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers uit Heerlen. Lars Vincken kon in de 16e minuut na een pass vanaf het middenveld voorgeven op Demsey Dowson, die vervolgens in de korte hoek dacht binnen te schieten, maar Len van Gestel bracht adequaat redding op de inzet van Dowson. Amper 2 minuten later was het Ben Bruisten die aan de overkant Rik Klyn testte. Even later, in de 22e minuut, wist Joep van der Velden diezelfde Klyn niet te verschalken met een verraderlijk afstandsschot. Op het halfuur kwam Bekkerveld eruit. Demsey Dowson had een prima een individuele actie in huis. Het schot wat volgde vloog echter over. In de 33e minuut leek Geldrop een penalty te moet krijgen toen Ben Bruisten neergelegd werd in het strafschopgebied. De scheidsrechter wilde daar overigens niet aan. Na 37 minuten spelen kreeg huidig clubtopscorer Mark Werts de gelegenheid om een afgeslagen corner nogmaals voor het doel te brengen. De geheel vrijstaande Tom Dekkers wist vervolgens de bal niet tegen de touwen te koppen.

In de tweede helft ging Geldrop onverminderd op zoek naar de openingstreffer, waarbij gezegd moet worden dat Bekkerveld ook een aantal goede aanvallen produceerde. Zo had Joep van der Velden de pech dat zijn uithaal in de 51e minuut van richting veranderd werd. Het spel golfde telkens op en neer en mede door goede verdedigende acties van zowel Geldrop als Bekkerveld viel de volgende kans pas te noteren in de 70e minuut. Ruben Henssen wilde namens Bekkerveld waarschijnlijk de bal in de verre hoek plaatsen, maar Tom Dekkers voorkwam dit door op een reglementaire manier zijn lichaam te gebruiken. Hierna kon Gideon Pieschel nog twee keer op de goal van de gasten af, maar zijn schoten waren een prooi voor Rik Klyn. Zowel het elftal van Pierre van den Eeden als dat van Dick (Coocky) Voorn hoopten in de slotfase nog op een treffer, maar beide formaties gingen onzorgvuldig om met de mogelijkheden die het kreeg en dus deelden Geldrop en Bekkerveld de punten.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Hugo Beets, Yannick Desriac, Tom Dekkers, Nico de Kort: Mark Werts, Tim van den Akker (76. Lars de Haas), Joep van Vroenhoven: Gideon Pieschel (82. Wessel van Moorsel), Ben Bruisten, Joep van der Velden.


Geldrop 2

Geldrop 2 heeft een punt overgehouden aan het treffen met SC ’t Zand: 2-2. Louange Kinsungila tekende voor beide treffers.