Geldrop speelt gelijk tegen Chevremont

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Chevremont.

Buiten een gevaarlijke corner van Chevremont creëerden beide ploegen in de beginfase van deze partij nauwelijks kansen op Sportpark De Kievit. Na 21 minuten voetballen veranderde het spelbeeld. Rodney Klinkenberg kon namens de bezoekers, na miscommunicatie in de Geldropse-defensie, de 0-1 op het scorebord zetten, maar schoot vrijwel voor open doel tegen de paal. In diezelfde minuut lukte het Ben Bruisten niet om af te ronden voor Geldrop. Even later, in de 27e minuut, kopte Tom Dekkers een prima aangesneden corner van Mark Werts op de lat. In de 41e minuut was het wel raak voor de groenwitten. Joep van der Velden bereikte Mark Werts, die vervolgens met een bekeken rollertje zorgde voor 1-0. Twee minuten voor rust kreeg Geldrop een vrije trap, die bijna leidde tot 2-0. Joep van der Velden bracht de bal voor en dit maal was het Nico de Kort die het aluminium (lees de paal) trof. Met iets meer geluk had het elftal van Pierre van den Eeden dus met een grotere voorsprong de kleedkamer op kunnen gaan zoeken.

Net na de pauze, in de 49e minuut, leek de formatie uit Kerkrade de gelijkmaker te produceren toen Brian Jacobs een pass verstuurde richting Rodney Klinkenberg. Echter verkleinde Geldrop-keeper Len van Gestel zijn doel uitstekend en wist vervolgens het schot van Klinkenberg onschadelijk maken. Niet veel later had een poging van Joep van der Velden te weinig kracht om Chevremont-goalie Mark Voss te verschalken. In de tweede helft drong Chevremont Geldrop steeds meer naar achteren. Het balbezit was, net als overigens in de eerste helft veelal het geval was, voor de gasten, maar echt gevaarlijk konden de manschappen van Jan van Dijk, buiten de eerdere genoemde kans van Klinkenberg, niet worden. Dit kwam mede doordat Geldrop dikwijls goed ingreep als dat nodig was, maar hield dit helaas niet vol tot het laatste fluitsignaal. Zes minuten voor tijd, in de 84e minuut, werd Maikel de Groot neergehaald in het strafschopgebied, waarna Eloy Cox de daaropvolgende penalty koelbloedig binnenschoot: 1-1. Gideon Pieschel kreeg in de slotfase nog twee mogelijkheden, maar ook die zouden niet resulteren in een nieuwe voorsprong en dus moest Geldrop genoegen nemen met een punt.

Opstelling Geldrop: Van Gestel: Van den Akker, Nico de Kort, Dekkers, Desriac, Beets: Werts, Bruisten (88. R. Samuels), J. van Vroenhoven: Pieschel, Van der Velden.