Geldrop trekt in duel met EHC aan het kortste eind

Geschreven door Joris van Nisselrooij. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft haar thuiswedstrijd tegen EHC in extremis verloren met 3-4.

Na 10 minuten keek Geldrop al tegen een achterstand aan. Een foutieve inspeelpass van de Geldropse-defensie werd onderschept door Thijs Nieuwland, die zodoende oog in oog kwam te staan met Geldrop-keeper Len van Gestel en beheerst afrondde: 0-1. De ploeg van Pierre van den Eeden ging niet bij de pakken neerzitten en rechte haar rug binnen 5 minuten. Joep van Vroenhoven werd bij een corner onreglementair naar de grond gewerkt, waarna een strafschop volgde. Mark Werts liet vanaf 11-meter EHC-goalie Collin van Eijk kansloos: 1-1. Hierna kregen de groenwitten kansen via Ben Bruisten (schot net naast) en Gideon Pieschel (poging geblokt), maar de genoemde mogelijkheden resulteerden niet in een voorsprong. EHC kreeg gedurende de eerste helft ook verschillende kansen, maar ook bij de bezoekers stond het vizier niet op scherp. De gelijke stand was daarnaast mede te danken aan Len van Gestel, die uitstekend keeperswerk verrichtte. In de 38e minuut wist Geldrop, al zij het gezien het spelbeeld misschien onverdiend, dan toch de leiding te nemen. Een corner van Mark Werts zeilde in één keer binnen: 2-1. Na deze treffer werd het spel stilgelegd door de scheidsrechter van dienst wegens ongepast gedrag van de gasten uit Hoensbroek. Een rustpauze van 15 minuten bleek voldoende om de wedstrijd te hervatten. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de 3-1. Gideon Pieschel stuitte in de 44e minuut op sluitpost Collin van Eijk en ook de daaropvolgende rebound werd door Ben Bruisten langs gekopt.

In de tweede helft bleef EHC de bovenliggende partij. Tim Maassen kon in de 55e minuut, na een eerder schot van Dennis Dengering, binnentikken: 2-2. Desalniettemin bleef Geldrop voetballen en als Joep van der Velden iets beter uitkwam met zijn passen had de laatstgenoemde 2 minuten na de gelijkmaker zijn team op 3-2 kunnen koppen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. In de 71e minuut was Robbie Terwint het eindstation van een aanval over meerdere schijven: 2-3. De eindstand zou dit overigens niet worden, want Yannick Desriac werkte in de 90e minuut een voorzet van Mark Werts binnen: 3-3. De groenwitten dachten aan een zwaarbevochten gelijkspel, maar Mitch Kok tekende diep in de blessuretijd aan voor 3-4.

Opstelling Geldrop: Van Gestel: J. Vroomen (73. Beets), Nico de Kort, Dekkers, Van den Akker: J. van Vroenhoven, Van der Velden (82. Desriac), Werts: Pieschel, Bruisten, Van Moorsel (73. Lanen).