Geldrop met tien man voorbij ZSV Zeilberg

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft de uitwedstrijd tegen ZSV Zeilberg met 0-1 gewonnen. Stijn Lanen tekende op sportpark De Kranemortel voor de enige treffer die genoeg bleek de winst

Geldrop startte sterk in Deurne, want na tien minuten spelen bediende Gideon Pieschel Wouter Verstraaten, die zijn uithaal tegen de lat zou zien eindigen. Op het kwartier had de ploeg van Pierre van den Eeden andermaal niet het geluk aan haar zijde toen Joep van der Velden de bal voor inschieten had, maar ZSV-keeper Leon Thijs redde knap met de voet. In de 24e minuut maakte Yannick Desriac een overtreding op Thijs Meulendijks. Volgens de leidende scheidsrechter was de overtreding van dusdanige aard dat deze bestraft werd met een rode kaart, al was het de vraag of dit wel de juiste beslissing was. Geldrop moest dus door met tien man. Echter leverde de numerieke minderheid geen voor problemen, want ZSV wist geen gevaarlijke kansen te creëren. Een compliment voor de Geldropse-defensie. Met een stand van 0-0 werd de rust bereikt.

In de tweede helft bleef Geldrop de bovenliggende partij. In de 51e minuut had Joep van der Velden een prima pass in huis richting Stijn Lanen, die op zijn beurt wist af te ronden: 0-1. Enkele minuten later kreeg Geldrop een goede kans op 0-2. Mark Werts bracht een vrije trap gevaarlijk voor het doel en Gideon Pieschel leek de bal binnen te tikken. Echter haalde Maarten Kuunders het leer van de doellijn. In het vervolg van de tweede helft werd Geldrop niet echt meer gevaarlijk. Jordi van der Heijden schoot namens ZSV in de 88e minuut nog op de paal, waarna Maarten Kuunders de rebound net naast kopte, maar Geldrop hield stand en dus konden er wederom drie punten worden bijgeschreven.

Een verdiende overwinning, die zeker ook te danken aan een hecht collectief, want met een mannetje minder op het veld moet je logischerwijs toch wat extra stappen zetten. Door de winstpartij staat Geldrop voor even op de 3e plaats in de 1e klasse D, maar het niet ondenkbaar dat dat verandert, want de huidige nummer 4 en tegenstander van vandaag, ZSV, moet nog vier wedstrijden inhalen en ook Venray moet nog twee duels spelen die in een eerder stadium afgelast waren. Komende zondag 31 maart hoeft Geldrop 1 niet te spelen. Het hervat zondag 7 april weer de competitie met een uitwedstrijd tegen De Valk. De aftrap is om 14.30 uur op sportpark Het Valkennest.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Hugo Beets, Yannick Desriac, Tom Dekkers, Willem in ’t Anker: Mark Werts, Wouter Verstraaten, Joep van Vroenhoven: Gideon Pieschel (83. Ryan Samuels), Lars de Haas (46. Stijn Lanen), Joep van der Velden.

Geldrop 2

Geldrop 2 verloor helaas met 4-1 bij Dongen 2. Jara van Amelsvoort scoorde voor het elftal van Jeroen van Gils. Geldrop 2 speelt wel zondag 31 maart thuis tegen Best Vooruit 2. De aftrap is om 11.00 uur op sportpark De Kievit.

 

Geldrop 1 speelt oefenduel tegen Rhode 1

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop 1 speelt op donderdag 28 maart een oefenduel tegen Rhode 1. Op sportpark De Neul in Sint-Oedenrode is de aftrap om 20.00 uur. Rhode 1 vinden we momenteel terug op 7e positie in de 1e klasse C. 

Overigens speelt de ploeg van Pierre van den Eeden eerst nog aanstaande zondag 24 maart tegen ZSV Zeilberg voor de competitie. Bij een overwinning in Deurne neemt ons vaandelteam de 3e plaats over van ZSV, waarbij wel gezegd moet worden dat het elftal van Ömer Kaya nog vier wedstrijden moet in halen in de 1e klasse D. De bal zal om 14.30 uur gaan rollen op sportpark De Kranenmortel.

Ook Geldrop 2 speelt een belangrijk duel. De mannen van Jeroen van Gils nemen, ook aanstaande zondag, het in een uitwedstrijd op tegen Dongen 2. Geldrop 2 heeft aan een gelijkspel genoeg om 3e plaats vast te houden in de reserve Hoofdklasse A, maar gaat natuurlijk vol voor de winst! Het eerste fluitsignaal klinkt om 12.00 uur op sportpark De Biezen.

We hopen weer te kunnen rekenen op jullie support tijdens deze wedstrijden!

Geldrop verwelkomt met het oog op komend seizoen Ron Jansen en Richard van Malten

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Spits Ron Jansen (27) en verdediger Richard van Malten (28) zullen vanaf komend seizoen deel uit maken van onze selectie. Beide spelers kwamen uit voor het Belgische KSK Branddonk dat uitkomt in de Eerste Provinciale, maar stopten daar kortgeleden.

Jansen en Van Malten stonden daarom open voor een nieuw voetbalavontuur en dat hebben ze in Geldrop gevonden.

Voor meer details over Jansen en Van Malten kun je het artikel van het Eindhovens Dagblad lezen.

Wij wensen Ron en Richard alvast een fijne tijd en succes bij onze vereniging!

Bron foto: Branddonk met links Ron Jansen en rechts Richard van Malten.

Geldrop wint terecht van Venray

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft de thuiswedstrijd tegen Venray winnend weten af te sluiten. In de eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder, maar na de thee nam de ploeg van Pierre van den Eeden afstand van Venray. Een overtuigende 4-1 eindstand viel af te lezen van het scorebord na iets meer dan 90 minuten voetballen op sportpark De Kievit.

Het waren de bezoekers uit Venray die voor het eerste gevaar zorgden deze middag. Een corner, genomen door Bram Kersten, werd namelijk uit de doelmond weggetikt door Geldrop-keeper Len van Gestel. Geldrop liet zich voor het eerst gelden toen op het kwartier een afvallende bal, onstaan na een hoekschop, werd ingeschoten door Mark Werts. Venray-goalie Frank Decker was echter op zijn post om de inzet te keren. In de 17e minuut had Venray met een beetje meer geluk op 0-1 kunnen staan. Het lukte de Geldropse-defensie namelijk niet om een voorzet van Armend Shala goed weg te werken, waarna Ron Kleuskens kon inkoppen, maar dat liet hij na. De minuten verstreken zonder dat er iets noemenswaardig te noteren viel, totdat Mark Werts op slag van rust met een listige steekbal Gideon Pieschel vrij voor het doel zette. De buitenspeler rondde vervolgens prima af: 1-0.

Vlak na rust werd de stand al snel gelijkgetrokken. Het was Ron Kleuskens in de 48e minuut binnenschoot: 1-1. Geldrop herpakte zich voortreffelijk. In de 58e minuut kwam het dan ook terecht op een 2-1 voorsprong. Damian Samuels gooide in richting Lars de Haas, die met de borst het leer bezorgde bij Mark Werts. De captain stuurde andermaal Gideon Pieschel diep. Pieschel omspeelde vervolgens Frank Decker, waarna hij in het lege doel wist binnen te schuiven. Vervolgens zette Joep van der Velden in de 67e minuut met een individuele actie zijn tegenstander te kijk en gaf voor op Mark Werts die ditmaal net over schoot. Geldrop drong steeds meer aan en had allang de wedstrijd kunnen beslissen, gezien de kansen die het hierna nog kreeg, maar moest echter tot de 79e minuut wachten op de 3-1. Joep van Vroenhoven kopte een corner van Mark Werts stijlvol tegen de touwen. Wessel van Moorsel zorgde in de 90e minuut voor het slotakkoord door de 4-1 aan te tekenen.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Hugo Beets, Yannick Desriac, Tom Dekkers, Damian Samuels: Mark Werts (83. Wessel van Moorsel), Wouter Verstraaten, Joep van Vroenhoven: Gideon Pieschel, Lars de Haas (83. Stijn Lanen), Joep van der Velden.

Geldrop 2 speelt gelijk tegen Baronie 2, vrouwen winnen bij Ollandia

Geldrop 2 heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen Baronie 2. Voor het elftal van Jeroen van Gils scoorden Felix Klein en Wessel van Moorsel. Ons vrouwenteam overtuigend bij de vrouwen van Ollandia: 1-9. Sabine Ronde (4 keer), Lieke van Veghel (2 keer) en Emma Lijkema, Sanne Noijen en Priscilla Doezé scoorden allen één keer.

Geldrop 1 boekt minimale zege op Bekkerveld 1

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop 1 heeft op een erg winderig sportpark A Gene Bek met een minimaal verschil gewonnen van Bekkerveld 1: 0-1

Gideon Pieschel wist zijn eerste kans meteen te benutten en hierdoor zette hij Geldrop al in de in de 8e minuut op een 0-1 voorsprong. Dit zou ook de ruststand, hoewel Bekkerveld nog twee goede kansen creëerde. Len van Gestel verdiende overigens ook een stevige schouderklop, want de goalie stopte in de 25e minuut een (makkelijk gegeven) strafschop. Vijf minuten eerder viel Wouter Verstraaten uit met een hoofdwond net boven de wenkbrauw. We hopen dat Wouter weer gauw hersteld en dus weer snel beschikbaar zal zijn.

In de tweede helft lukte het Geldrop niet om de voorsprong uit te bouwen, ondanks dat bijvoorbeeld Gideon Pieschel een goede kans kreeg op zijn tweede treffer van de middag. Bekkerveld liet eveneens drie goede mogelijkheden onbenut. Het bleef bij 0-1 in Heerlen en dus werd de 8e competitieoverwinning van dit seizoen een feit.

Voor Geldrop 2 stond de derby met Heeze 2 op het programma, maar doordat de grasmat in Heeze niet goed bespeelbaar was, door de regenval, ging deze wedstrijd niet door. Het elftal van Jeroen van Gils neemt het aanstaande zondag 17 maart thuis op tegen het Bradese Baronie 2, aftrap om 11.00 uur. Geldrop 1 speelt even later, ook thuis om 14.30 uur, tegen Venray 1.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Damian Samuels, Tom Dekkers, Yannick Desriac, Hugo Beets: Mark Werts (76. Ryan Samuels), Wouter Verstraaten (21. Jorg Vroomen), Joep van Vroenhoven: Joep van der Velden, Gideon Pieschel, Wessel van Moorsel (73. Stijn Lanen).