Pierre van den Eeden op Amateurvoetbalgala uitgeroepen tot trainer van het jaar in de regio Eindhoven

Geschreven door Het bestuur. Laatst bijgewerkt: .

Onze hoofdtrainer Pierre van den Eeden is vrijdagavond 31 mei op het Amateurvoetbalgala uitgeroepen tot trainer van het jaar in de regio Eindhoven, dat gehouden werd in Eetcafé De Verlenging in het Philips Stadion.

Middenvelder en tevens aanvoerder Mark Werts was genomineerd in de categorie speler van het jaar in de regio Eindhoven, maar zag uiteindelijk Ivo Moerenhout van Heeze met deze titel ervandoor gaan.

Als vereniging zijn wij hartstikke trots dat Pierre deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen en uiteraard ook op de nominatie van Mark!

Geldrop sluit mooi seizoen in stijl af tegen Deurne

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft het seizoen op een passende manier afgesloten. Het won op het eigen sportpark De Kievit overtuigend van SV Deurne: 3-0.

Al na 6 minuten spelen moest Deurne-keeper Frank Derks handelend optreden toen Gideon Pieschel, na een prima crosspass van Wouter Verstraaten, naar binnentrok en vervolgens op de vuisten van Derks knalde. Diezelfde Pieschel leek in de 21e minuut voor 1-0 te kunnen gaan zorgen, maar ditmaal was het Yuri Veeneman van Deurne die de bal blokte. De openingstreffer liet hierna niet lang op zich wachten. Tom Dekkers schoot in de 22e minuut namelijk vanaf eigen helft de bal fenomenaal in de bovenhoek en zo profiteerde hij van het feit dat Derks klaarblijkelijk toch te ver voor zijn doel stond: 1-0. In de 26e minuut wist de ploeg van Pierre van den Eeden ook op 2-0 te komen. Een terugspeelbal van de Deurnese formatie was te kort en Joep van der Velden was er als de kippen bij om dit af te straffen en verdubbelde zo de voorsprong. Op schot van Wessel van Moorsel na in de 32e minuut vielen er verder geen uitgespeelde kansen te noteren. Deurne stelde hier in de eerste helft vrijwel niets tegenover en dus konden de groenwitten, nadat kort voor rust het spel een tijdje stil lag doordat twee Geldrop-spelers beide een hoofdwond opliepen, voortkomende uit een onderlinge botsing, met een comfortabele voorsprong de kleedkamer op zoeken.

In de tweede bleef Geldrop gretig de aanval zoeken en in de 49e minuut wederom resultaat. Hugo Beets leverde de bal af bij Gideon Pieschel, waarna hij koelbloedig de 3-0 aantekende. Pas in de 62e minuut moest Geldrop-doelman Len van Gestel zich, overigens tot het uiterste, strekken om de 3-1 te voorkomen. Parfait Luwawa, die een verleden heeft bij Geldrop, voorgaf op Stefan van de Werf, die tegendraads inkopte, maar het was dus Van Gestel die daar vakkundig een stokje voor stak. In de 70e minuut en 78e minuut hadden prima aanvallen een beter lot verdiend, maar zowel Joep van der Velden als Stijn Lanen schoten beide over. Deurne probeerde in het tweede bedrijf wel voor meer gevaar te zorgen, waardoor het een boeiende wedstrijd bleef, maar echt van harte slaagde het elftal van Jurgen Elbers daar niet in. Toen het laatste fluitsignaal kom er geconcludeerd worden dat Geldrop deze middag de terechte winnaar was.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel, Hugo Beets, Wouter Verstraaten, Tom Dekkers (41. Yari de Kleijn), Willem in ‘t Anker: Mark Werts, Jara van Amelsvoort, Joep van Vroenhoven (41. Nordin de Kort): Gideon Pieschel, Wessel van Moorsel (45. Stijn Lanen), Joep van der Velden.

Geldrop 2

Geldrop 2 heeft het seizoen ook met een klinkende zege afgerond. Wilhelmina Boys 2 uit Best werd met 5-2 verslagen. De Geldropse-doelpunten kwamen op naam van Nico de Kort, Jorg Vroomen, Ryan Samuels, Lars Uytenhage en Felix Klein. Het team van Jeroen van Gils, Roel van den Heuvel, Ruud den Boer en Peer Danielzik is geëindigd op een 4e plaats in de reserve hoofdklasse A en heeft zich daardoor wederom gekwalificeerd voor het bekertoernooi voor 1e elftallen.

Voor onze seniorenselectie zit het seizoen er op met als resultaat een verdienstelijke 5e plaats voor Geldrop 1 in de 1e klasse D en een, zoals al eerder genoemd, 4e plaats voor Geldrop 2 in de reserve hoofdklasse A. Het bestuur en de voltallige staf zijn trots dat het sinds de koerswijziging, waarin er meer plaats is voor eigen jeugd in de selectie, het de spelersgroep zo goed is vergaan afgelopen voetbaljaar en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Tot slot een dankwoord aan alle toeschouwers die onze selectie gesteund hebben. We zien u uiteraard volgend seizoen graag terug op sportpark De Kievit!

Persoonlijk woord: hartelijk dank aan een ieder die mijn verslagen gelezen heeft afgelopen seizoen en de positieve reacties die ik heb mogen ontvangen.

Joris.

 

Geldrop verliest van EHC

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft de uitwedstrijd tegen EHC met 4-3 verloren. Voor rust keek de ploeg van Pierre van den Eeden tegen een 3-1 achterstand aan, maar na de rust wist de Geldropse formatie met wederom veel talenten uit eigen kweek de schade te beperken en terug te komen in het duel met de huidig koploper van de 1e klasse D.

Geldrop liet het spel aan EHC deze middag, maar desondanks waren het de groenwitten die in de 10e minuut op 0-1 kwamen. Stijn Lanen gaf voor op Joep van der Velden die ter hoogte van het 16-metergebied succesvol kon binnenschieten. Die stand stond niet lang op het scorebord, want na 14 minuten spelen tekende Thijs Nieuwland op aangeven van Lars Gulpers de 1-1. Laatsgenoemde zorgde in de 18e minuut voor 2-1. Gulpers schatte namelijk een steekbal op waarde en liet Geldrop-keeper Len van Gestel kansloos. EHC bouwde vervolgens de voorsprong uit. Michele Zotti kon vrij gemakkelijk richting het doel van Geldrop en schreef de 3e treffer van de thuisploeg op zijn naam: 3-1.

Hoewel Geldrop vijf minuten na de rust de 4-1 tegen kreeg, een korte corner werd namelijk binnengekopt door Lars Gulpen, groeide de ploeg in de tweede helft langzamerhand meer en meer in de wedstrijd. Dat resulteerde in 75e minuut in de 4-2. Tom Dekkers wist een corner van Mark Werts te prolongeren in een doelpunt. Geldrop geloofde weer in een resultaat en dat leek er ook nog bijna te komen. Gideon Pieschel legde in de 88e minuut de bal over de verdediging heen het was Wessel van Moorsel die het leer controleerde met de borst, om vervolgens de bal met buitenkant wreef laag in de hoek te deponeren: 4-3. In de allerlaatste seconde leek Geldrop er nog een 4-4 gelijkspel uit te slepen toen, na voorbereidend werk van Gideon Pieschel, Tom Dekkers zijn kopbal rakelings langs het Hoensbroekse doel zag gaan.

Een nederlaag die zeker acceptabel is en dus kan er met vertrouwen toegeleefd worden naar de laatste en tevens thuiswedstrijd tegen SV Deurne, die om 14.30 uur start. Na de wedstrijd tegen Deurne zullen er van allerlei festiviteiten plaatsvinden in en rondom de kantine. U bent aanstaande zondag 26 mei van harte welkom op sportpark De Kievit.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Hugo Beets, Joep van Vroenhoven, Tom Dekkers, Yari de Kleijn: Mark Werts, Joep van der Velden, Jara van Amelsvoort: Stijn Lanen (68. Stan Adriaans), Wessel van Moorsel, Gideon Pieschel.

Geldrop 2

Geldrop 2 heeft helaas de uitwedstrijd tegen Brabantia verloren met 4-0. Ook ons tweede elftal speelt aanstaande zondag 26 mei hun laatste duel. Wilhelmina Boys uit Best is thuis om 12.00 uur de tegenstander voor de ploeg van Jeroen van Gils.

Pierre van den Eeden en Mark Werts genomineerd bij Eindhovens Dagblad

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Pierre van den Eeden is bij het Eindhovens Dagblad genomineerd voor beste trainer in de regio Eindhoven. Niet de eerste keer voor de oefenmeester, want in 2014 was hij eveneens genomineerd als coach van RPC en won hij deze award ook. Andere kanshebbers zijn Theo van Lieshout (Rhode),
Nik Bierens (Hoogeloon),
Tim de Wert (Nijnsel) en
Frank Weijers (SBC). En dus heeft de hoofdtrainer van Geldrop 1 voor de 2e keer in korte tijd weer een kans om in de prijzen te vallen.

Enkele weken geleden werd Pierre namelijk ook genomineerd voor de Rinus Michels Award in de categorie amateurvoetbal. Een prijs voor de beste trainer van Nederland. Afgelopen vrijdag 17 mei vond de verkiezing plaats tijdens het trainerscongres in Zwolle dat gehouden werd in het Mac3 Stadion, de thuisbasis van eredivisieclub PEC Zwolle. Uiteindelijk ging Laurens Knippenberg, trainer van Hoofdklasser RKZVC uit Zieuwent, Gelderland, er met de titel vandoor, maar het was een prachtige dag vond Van den Eeden. “Een extra waardering voor de bijna 30 jaar dat ik actief ben in het amateurvoetbal.” Met onder meer demonstratietrainingen van de inmiddels bij FC Twente ontslagen trainer Marino Pusic en Sarina Wiegman, de hoofdcoach van de Oranje Vrouwen, was het een dagvullend programma.

Ook Mark Werts is genomineerd door het Eindhovens Dagblad in de categorie beste speler in de regio Eindhoven. Met 14 treffers in de tot nu toe 24 gespeelde wedstrijden is de captain een van de dragende krachten in ons vaandelteam. Hij neemt het op tegen Erwin Isbouts (Valkenswaard),
Jelle de Louw (Nijnsel),
Max van den Akker (Marvilde) en
Ivo Moerenhout (Heeze). Mark vindt het hele eer om genomineerd te zijn. Het is de eerste keer in de carrière van de middenvelder dat hij genomineerd is voor deze prijs.

Het Amateurvoetbalgala vindt dit jaar plaats op vrijdag 31 mei in eetcafé De Verlenging in het Philips Stadion. Daar zullen de verschillende prijzen uitgereikt worden.

We zijn als vereniging trots dat Pierre en Mark genomineerd zijn voor deze awards en hopen uiteraard dat ze er met de winst vandoor gaan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen, staande mensen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, close-up

Geldrop verliest van Schaesberg

Geschreven door De Verslaggever. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft de thuisontmoeting met Schaesberg verloren. De ploeg van Rob Pierik won met 2-3 op sportpark De Kievit. In de eerste helft liet Geldrop het na om vroegtijdig afstand te nemen van de bezoekers uit Landgraaf. Schaesberg wist na de thee sterk terug te komen.

De wedstrijd was vijf minuten oud toen Geldrop voor het eerst gevaarlijk werd. Een crosspass van Tom Dekkers kwam aan bij Gideon Pieschel, die prima voorgaf op Joep van der Velden. De rechtsbuiten kopte echter in kansrijke positie langs. Kort daarna moest Schaesberg-goalie Kain Bours zich tot het uiterste strekken om Mark Werts van scoren af te houden. In de 17e minuut viel wel de 1-0. Lars de Haas kopte een lange bal vanuit achteruit door naar Gideon Pieschel. Pieschel dribbelde het 16-metergebied in, kreeg geen gelegenheid om uit te halen, omdat Schaesberg de bal wegwerkte. Overigens onvoldoende, want Lars de Haas snoepte de bal af van een van de verdedigers en tekende vervolgens bekeken aan voor de openingstreffer. Na 20 minuten had Geldrop op 2-0 kunnen komen toen Wouter Verstraaten met een listige steekbal Mark Werts vrij voor de keeper zette, maar de middenvelder schoot over. In de 32e minuut lanceerde Verstraaten met andermaal een prima pass ditmaal Joep van der Velden lanceerde en die vond deze keer Kain Bours op zijn weg. Vier minuten voor rust zette, aanvoerder van Schaesberg, Erik Erps de van een blessure teruggekeerde Geldrop-keeper Len van Gestel voor het eerst aan het werk. De doelman tikte de inzet van Erps vakkundig over het doel.

Na rust kwam Geldrop al vlug op 2-0. Een korte corner van de groenwitten kwam in de 47e minuut via Joep van der Velden en Joep van Vroenhoven aan bij Mark Werts, die vervolgens de bal puik op het hoofd legde bij Wouter Verstraaten, die wist binnen te knikken. Schaesberg deed in de 54e minuut al vlug wat terug, want invaller Kay de Boer kon vanuit een vrije trap ongehinderd binnenkoppen: 2-1. Enkele minuten later verzuimde Noah Ngodici er 2-2 van het maken oog in oog met Len Van Gestel. De gelijkmaker zou in de 70e minuut alsnog vallen. Kay de Boer zorgde met een zuiver schot voor 2-2. In de 73e minuut liep Geldrop wederom averij op, want Timo Regtop kon de bal, na een afslagen hoekschop, voorbrengen en het was Ronald Geuskens die voor 2-3 wist te zorgen. Geldrop creëerde in de tweede helft zelf amper kansen en Schaesberg wist zich terug te knokken in de wedstrijd en leverde de witzwarten drie broodnodige punten op in de strijd tegen directe degradatie.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Hugo Beets, Wouter Verstraaten, Tom Dekkers, Willem in ’t Anker: Mark Werts, Jara van Amelsvoort, Joep van Vroenhoven: Gideon Pieschel (62. Stijn Lanen), Lars de Haas, Joep van der Velden (62. Wessel van Moorsel).

Geldrop 2

Geldrop 2 speelde met 1-1 gelijk tegen UNA 2. Bjorn Vroomen zorgde voor het Geldropse doelpunt. Door dit gelijke spel is het tweede elftal opgeklommen naar de 4e plaats in de reserve Hoofdklasse A, die volgend seizoen recht geeft om mee te doen aan het bekertoernooi voor 1e elftallen.