Seniorenselectie kijkt met vertrouwen vooruit en met trots terug

Geschreven door Het bestuur. Laatst bijgewerkt: .

Het seizoen 2018-2019 zit er inmiddels op en dus is de tijd van vooruit- en terugblikken aangebroken. Dat deed onze seniorenselectie, staf en verdere begeleiding dan ook op de georganiseerde kennismakingsbijeenkomst van maandag 17 juni voor het aankomende seizoen (2019-2020).

Zowel Geldrop 1 als Geldrop 2 kunnen terugkijken op een prima verlopen seizoen. Ons eerste elftal eindigde op een 5e plaats in de 1e klasse D en liep maar net de 2e periodetitel mis. Het tweede elftal wist plaats 4 te bemachtigen in de reserve hoofdklasse A en met iets meer geluk had het kunnen eindigen op een 3e plaats, die recht geeft op het meedoen aan het bekertoernooi voor standaard eerste elftallen. Als vereniging mogen we trots zijn dat sinds de onlangs ingezette koerswijziging, waarin meer plaats voor Geldropse jongens (onze selectie bestaat komend jaar uit 36 spelers, waarvan er maar 4 geen Geldrops-verleden hebben), het onze selectie zo goed is vergaan het afgelopen voetbaljaar.

Uiteraard werd er tijdens de bijeenkomst, zoals gezegd, ook vooruitgekeken naar volgend seizoen. Een aantal nieuwe gezichten werden voorgesteld, evenals de jongens die terugkeren bij onze club en de talenten die doorstromen vanuit de JO19-1. Te noemen: Tijn van Vlerken (overgekomen van Esperanta Pelt, België), Romano ter Linden, Thijs en Bob Scheenloop (allen voorheen bij Braakhuizen), Gijs Bonnema (afgelopen seizoenen bij Tivoli), Richard van Malten, Ron Jansen (afgelopen voetbaljaar Branddonk België), Yari de Kleijn, Oussama Azhimi, Pepijn Cober, Stan Adriaans en Harm Sanders (allen stromen door vanuit de eigen jeugd). Daartegenover staat het vertrek van Tom Dekkers (naar Blauw-Geel), Joep van der Velden (naar OSS’20), Patrick Philippart (naar Nuenen), Bjorn Vroomen (naar RKVVO) Louange Kinsungila (naar De Valk), Jelle Sanders (naar lager team), Timo Cober, Anthony Hellings en Tim van den Akker (stoppen allen).

In de staf verwelkomen we Tommy Jacobs, die voorheen bij Nuenen werkzaam was. Hij gaat Pierre van den Eeden, die zijn vijfde jaar als hoofdtrainer in zal gaan, assisteren bij wedstrijden en trainingen van Geldrop 1. Daarnaast is Mark Schaap net als afgelopen seizoen de leider bij het vaandelteam, waar Geert van Santvoort met veel plezier zijn steentje bij zal dragen als materiaalman. Verder heeft Til van den Heuvel zich weer beschikbaar gesteld als vaste assistent-scheidsrechter van het eerste team. Roel van den Heuvel is de nieuwe hoofdcoach van Geldrop 2. Jeroen van Gils heeft besloten, na een mooie periode waarin hij de leiding heeft gehad over het tweede elftal, een stap terug te doen, maar blijft wel met veel enthousiasme betrokken als assistent van Roel. Ruud den Boer is net als andere jaren weer de leider van Geldrop 2 en ook Peer Danielzik is weer assistent-scheidsrechter, waar John de Kleijn zal invallen mocht dit nodig zijn Gert-Jan Beks en Joyce van den Eijnden zullen zich wederom inzetten als het om de medische zorg gaat. Frits Stokmans neemt ook komend seizoen de keepers van de selectie onder zijn hoede.

Wij als bestuur zijn zeer content met het feit dat we met deze selectie het seizoen 2019-2020 kunnen gaan aanvangen en kijken met vertrouwen naar de toekomst!

Het bestuur van VV Geldrop