Info over de Wedstrijdzaken app

Geschreven door Aad. Laatst bijgewerkt: .

Van verschillende kanten komen vragen over de app die de KNVB nu gebruikt om het digitale wedstrijdformulier in te vullen op de telefoon, de Wedstrijdzaken app. Even voor de duidelijkheid: dit is een andere app dan die van voetbal.nl en dient een ander doel.

De KNVB heeft verschillende pagina's die uitleg geven over deze app. Om een eerste indruk te geven waar het over gaat, hieronder een korte samenvatting.

Voor wie is de app Wedstrijdzaken?
De app Wedstrijdzaken is er voor alle betrokkenen bij het wedstrijdformulier rondom voetbalwedstrijden. Dit betreft dus aanvoerders, teammanagers, wedstrijdsecretarissen en scheidsrechters.

Wat kun je met de app Wedstrijdzaken?
Met de app Wedstrijdzaken leg je het volledige wedstrijdformulier van jouw (zaal)voetbalwedstrijd digitaal vast op je mobiele telefoon. Van spelersopgaaf tot wissels en van tuchtzaken tot het invoeren van de eindstand. Alles wat je voorheen op papier deed, kun je nu in de app invoeren. Heb je akkoord gegeven op het wedstrijdformulier, dan wordt het formulier automatisch doorgestuurd naar de bond.

Een digitale spelerspas op je mobiel!
Het gebruik van de app betekent ook dat de fysieke plastic spelerspas wordt afgeschaft. In de app zit voor elke speler een digitale spelerspas. Geen gedoe meer met spelerspassen die nog op de club liggen, maar altijd alle passen op je mobiel in je broekzak.

Waar te krijgen?
De app is beschikbaar in de App Store (Apple) en in Google play (Android).

Inloggen in de app
Je kan alleen inloggen in de app met het emailadres wat de club in sportlink heeft gezet. Mocht je meerdere emailadressen hebben, en je kan niet inloggen, dan zou het kunnen zijn dat je het verkeerde emailadres gebruikt.

Voor wie meer wil weten, volgen hieronder een aantal links.

Instructievideo voor het mobiel digitaal wedstrijdformulier

Instructievideo wedstrijdverloop

Instructievideo spelersopgaaf

Instructievideo spelerspascontrole