JO10-5: Daar is die M weer!

Geschreven door Peter Vrijland. Laatst bijgewerkt: .

Vandaag een uitwedstrijd tegen Best Vooruit. Anderhalf jaar geleden waren we hier ook op bezoek, en net als toen ging de aandacht gelijk uit naar één van de vele sponsorborden: Oost West M Best. Heerlijk! 😊

Keeper Lars kon zich nog herinneren dat ik in het wedstrijdverslag van destijds allerlei (flauwe?) woordspelingen had gemaakt, dus ik mocht ze deze keer echt niet meer gebruiken. Nou ja, eentje dan: bij het inschieten zagen we dat de tegenstanders Best wel een goed schot hadden. 😉

De grote vraag aan het begin van de wedstrijd was wel hoe de jongens zich vandaag zouden voelen: zat de carnaval nog in de benen? Of waren ze (ook) nog moe van de pittige training afgelopen woensdagavond, gegeven door de ‘inval-trainers’? Waar het team af en toe wel eens te maken had met opstartproblemen, was dat deze keer geenszins het geval. Vanaf de eerste seconde werd er fel en fanatiek gevoetbald!

En dat betaalde zich na een aantal minuten ook uit in de 0-1 voorsprong. Via een mooie voorzet van Adi scoorde Jairo met een mooi geplaatst schot!

Deze stand bleef lang op het scorebord staan, maar aaaaaaaaah, balen, Lars zat in de goede hoek, maar via de binnenkant van de paal kwam de thuisspelende ploeg op gelijke hoogte. Redelijk snel daarna kwamen we goed weg met een schot op de lat.

Omar moest jammer genoeg net voor rust stoppen omdat hij zich niet lekker voelde. Dat was wel een aderlating, want nu was er helaas geen enkele wissel meer. Wat zou dit brengen na rust?

Met een aantal mooie reddingen van Lars bleef Geldrop in de wedstrijd, maar eerlijk is eerlijk, Best kreeg meer grip op de wedstrijd en de betere kansen waren op dat moment voor hen. Onhoudbaar verdween de bal in de kruising en stond Best voor het eerst voor. Redelijk snel daarna volgde er nog een doelpunt. De jongens vochten (figuurlijk! 😊) als leeuwen en lang bleef het 3-1.

Daarna was er ook bij deze wedstrijd een VAR momentje! Was de bal nou over de doellijn of niet? Na minuten lang beraad besloot de scheids dat het toch geen doelpunt was... 😊

De wedstrijd ging verder en complimenten aan het team, want aan inzet bleef er geen gebrek! Ook Sybe, Mick en Khyan liepen hun longen uit hun lijf, maar op een gegeven moment waren de muntjes toch echt op. Helaas voor de jongens belanden er aan het eind van de wedstrijd nog een paar ballen in het (verkeerde) net. Maar ach, dat konden we ze ook niet meer kwalijk nemen. Moe gestreden en onder een daverend applaus van alle meegereisde trotse fans kwamen ze van het veld gelopen.

Op naar de volgende wedstrijd!