JO10-5 Goed uit de startblokken

Geschreven door Marc Peters. Laatst bijgewerkt: .

Opnieuw ging de reis naar de velden van de Woenselse Boys. Niet zo'n lange reis, maar desondanks moesten we vroeg uit de veren. Zou het onze jongens lukken om gezien de koude ochtendlucht en het vroege tijdstip, goed uit de startblokken te komen? 

Direct na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat ons team er vol voor ging. Voordat de tegenstander het in de gaten had, stonden we al met twee doelpunten voor. Deze kwamen op naam van Gijs en Adi. Beiden maakten goed gebruik van hun snelheid en kracht. De snelle voorsprong was een aangename verrassing gezien het feit dat in de vorige ontmoetingen de onderlinge verschillen erg klein waren geweest. Met name de goede passing bepaalde dat we volledige grip op de wedstrijd hadden. De pittige training van afgelopen woensdag bleek een goede voorbereiding te zijn geweest. 

In de korte pauze deed de trainer van de tegenstander zijn uiterste best om zijn spelers wakker te schudden. En dat had effect. Maar.. ons team liet zich niet zomaar van de wijs brengen. Toch creëerde de tegenstander meer kansen. Keeper Lars bleef echter de rust zelve en hield zijn doel schoon. Ook Chris was belangrijk omdat hij enkele veelbelovende aanvallen in de kiem smoorde waarmee hij de tegenstander belette om geloof te krijgen in een overwinning.  

Het onverwachte tegendoelpunt viel door een lange bal die met veel gestuiter bij een van de spitsen terecht kwam. Dat recept werd daarna nog enkele keren herhaald. Bij een van die pogingen pikte Khyan de bal op. Hij schakelde snel over van verdediging naar aanval en bracht Omar in stelling. Een geweldig schot in de rechter bovenhoek van het doel oogstte applaus aan de zijlijn. 

In de pauze was het tijd om van keeper te wisselen. De tegenstander had deze wissel ook gezien. Ze wilde direct testen van welk kaliber de nieuwe keeper was door van verre op doel te schieten. Het antwoord kwam snel: Sybe twijfelde geen moment en pakte de bal klemvast beet. 

Grote kansen bleven daarna wat uit. Al was Mick, na zijn goede verdedigende werk, in de rol van aanvaller nog dicht in de buurt van een doelpunt. Uiteindelijk wisten we de wedstrijd met 4-6 over de streep te trekken. Een mooi resultaat! We kunnen dan ook vol trots terugkijken op een goede wedstrijd vol sportieve strijd. Daar mag ook zeker de spelbegeleider voor bedankt worden omdat hij de teams veel samen liet oplossen. 

Na het "latje trappen" bij de vorige wedstrijd werden deze keer de strafschoppen met veel focus, kracht en overtuiging op doel geschoten. 

Complimenten voor deze degelijke overwinning en sportieve strijd!