JO10-5: The day after…

Geschreven door Peter Vrijland. Laatst bijgewerkt: .

Vanochtend was het weer een keertje tijd voor de ‘Derby van het zuiden’, want de tegenstanders waren onze buren: Braakhuizen kwam op visite!

Dé vraag die de afgelopen dagen regelmatig werd gesteld was ‘natuurlijk’: konden de jongens de wedstrijd van afgelopen woensdagavond achter zich laten en zich weer opladen voor deze wedstrijd?

Nou, het antwoord kon gelijk gegeven worden: een volmondig ‘ja’! Er was helemaal niks aan hen te merken: ze kwamen zoals altijd met veel plezier het veld op, klaar om er een leuke wedstrijd van te maken!

En dat werd het ook: in het najaarszonnetje schotelden de twee teams de toeschouwers een gezellige pot voetbal voor.

Toen de 1-0 viel werd er nog wel door een toeschouwer gezegd: ‘He balen, ik heb het doelpunt niet gezien, want ik stond net te bukken’, maar daar gaat deze verslaggever maar even niet verder op in… 😊

Braakhuizen scoorde vervolgens de gelijkmaker, waarna er door Geldrop drie keer achter elkaar gescoord werd. In de tussentijd ging bij een schot van de tegenpartij de bal rakelings langs de (goede kant van de) paal. De keeper had dit goed in de gaten, want vol zelfvertrouwen liet hij de bal gaan.

Daarna werd met een mooi gekruld schot de stand net voor rust teruggebracht naar 4-2.

Met z’n allen werd er tijdens de pauze gedronken uit de bidons die de trainer voor alle jongens had geregeld. #goedgedaan!

Na het rustmoment stond Lars wederom tussen de palen, want er was besloten dat de geplande keeperswissel toch niet plaats zou vinden: Lars stond lekker te keepen en Sybe vond het goed dat Lars ook de 2e helft de keepershandschoenen aan hield.

Het getoonde spel ging onverminderd verder en zelfs onze mascotte Morritz kreeg op een gegeven moment de bal ‘aangespeeld’. 😊

De score werd gestaag uitgebreid en uiteindelijk werd het duel met 11-3 winnend afgesloten. Is hiermee het bewijs geleverd dat voor deze jongens zaterdagochtend een beter tijdstip is dan de woensdagavond?? 😉

Tot slot deden een aantal spelers bij het nemen van de penalty’s nog een ultieme poging om in plaats van te scoren de lat te raken. Er werd volop gejuicht en gedanst toen het uiteindelijk toch een keertje lukte! 😊

Op naar de volgende wedstrijd