JO10-5 Een goed begin is .....

Geschreven door Marc Peters. Laatst bijgewerkt: .

Na een goede generale (winst thuistoernooi; wat fortuinlijk in de poulefase maar onbetwiste winnaar in de finale) stond er direct een hecht team klaar voor de eerste bekerwedstrijd. 

Met Mick als aanvoerder werd er handen geschud met de tegenstander.

Bij de aftrap ging ons team direct voortvarend van start. Er was een goede balcontrole te zien en de breedtepass ging als vanzelf. Al snel resulteerde dat in de eerste kansen! Toen de bal het net raakte werd dat uitbundig gevierd. Daarna ging het spel wat op en neer. Beide teams hadden kansen. Voor de toeschouwers was t 'n attractieve en sportieve eerste helft om naar te kijken. De laatste vijf minuten voor de rust werd ons spel toch wat onrustig. Mogelijk was het even wennen dat de wedstrijd 2 x 5 minuten langer duurde dan vorig seizoen.

Door achteruit te voetballen gaven we onze tegenstander onnodig veel kansen. Maar gelukkig stond Lars in het doel. Hij liet zich niet gek maken door de aanstormende aanvallers van Braakhuizen. De 3-2 ruststand was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. 

In de rust scherpten we ons strijdplan aan: blijf geconcentreerd samenspelen en houd de afstanden klein zodat er altijd een aanspeelpunt is. 

Dat advies werd direct opgepakt door de kids. Hiermee werd een stevige basis gelegd tot een ruime overwinning. Zo gaf Adi meerdere keren een perfecte voorzet en scoorde zelf ook. Was Khyan heer en meester in het 16 meter gebied. Controleerde Jairo het middenveld en stopte hij diverse aanvallen van de tegenstander. Had Lars perfecte timing voor de bal en keepte een puike wedstrijd. Sprintte Gijs direct de ruimte in als die er was en scoorde zelf twee maal. Zette Chris diverse keren een mooie aanval op en was dicht bij een doelpunt. Was Omar ijzersterk in de omschakeling en zorgde daarmee voor gevaar. Vloog Sybe als een raket langs de zijlijn en keepte een perfecte tweede helft. Zette Mick zijn tegenstander steeds goed vast en had bijna zijn eerste officiële bekerdoelpunt te pakken. 

Het was mooi om te zien dat alle spelers op meerdere posities tot hun recht kwamen. Het samenspel en het gemak waarmee ieder zich over het veld bewoog gaf uiteindelijk de doorslag. Uiteindelijk werd 11-4 als eindstand genoteerd.