Zakelijke overwinning voor Geldrop op bezoek bij FC Hoensbroek

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Al in de 6e minuut kwam Geldrop op een 0-1 voorsprong. Luuk de Roos wist Coen Jansen te bereiken, die aantekende voor de openingstreffer. Na 12 minuten spelen was Hoensbroek voor het eerst gevaarlijk. Melvin Senden verstuurde een dieptepass die op waarde werd geschat door Brian Vroomen. Met een prima redding voorkwam Geldrop-doelman Yannick Derix dat Vroomen de gelijkmaker kon binnenschieten. In de 17e minuut werd Luuk de Roos onreglementair naar de grasmat gewerkt, waardoor scheidsrechter Stevens niets anders dan een strafschop kon toekennen. Coen Jansen schoot vanaf de stip beheerst binnen: 0-2. Vanuit de counter probeerde Hoensbroek iets aan de opgelopen achterstand te doen. Dat lukte bijna in de 36e minuut, maar andermaal was het Yannick Derix die met een katachtige reflex Brian Vroomen van scoren afhield.

Door de voorsprong was Geldrop niet meer genoodzaakt om op de aanval te spelen en liet het initiatief dan ook aan Hoensbroek. De thuisploeg hanteerde veelal de lange bal, maar veel gevaar leverde die speelwijze niet op. Geldrop kreeg nog wel enkele kansen. Rond het uur had Wessel van Moorsel een individuele actie in huis, maar Hoensbroek-goalie Kay van Eijk bracht redding. Echter moest de sluitpost daarbij wel een rebound toestaan. Op het schot van Luuk de Roos had Van Eijk ook een antwoord, waardoor de 0-3 uitbleef. Tien minuten later belandde een voorzet van Sander Heesakkers op het hoofd van Luuk de Roos. Echter ging zijn kopbal naast. Bij 0-2 zou het uiteindelijk blijven.

Opstelling Geldrop: Derix: Heesakkers, Dekkers, Desriac (43. Beets), Verberne: Werts, C. Jansen, J. de Kort: Philippart, De Roos (78. Van Sinten), Van Moorsel.

Ook Geldrop 2 deed uitstekende zaken in de strijd om handhaving in de reserve hoofdklasse A.. Het team van Jeroen van Gils won met 5-2 uit bij RKKVO 2. Nico de Kort, Luuk Verstraaten, Joep van Vroenhoven, Felix Klein en Nordin de Kort scoorde voor het tweede elftal.

A.s. zondag 15 april treed Geldrop 1 een half uur eerder aan dan normaal tegen Wittenhorst 1. Aanvang Geldrop 1 - Wittenhorst 1, 14:00 uur.

 Joris van Nisselrooij