Geldrop speelt gelijk tegen ZSV Zeilberg

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen ZSV. Hoewel Geldrop in de eerste helft veel kansen creëerde, scoorde de ploeg maar 1 keer. Dat kwam het vaandelteam uiteindelijk duur te staan.

Na 4 minuten spelen was het Joep van der Velden die na een pass van Sander Heesakkers voor 1-0 had kunnen zorgen, maar de rechtsbuiten zag zijn inzet over het doel van ZSV-doelman Wouter Vaneker gaan. 1 minuut later knikte Tom Dekkers een goed aangesneden corner van Mark Werts binnen: 1-0. Een afgeslagen vrije trap van ZSV was in de 12e minuut de aanleiding van een mooie Geldropse-counter. Patrick Philippart stuurde Joep van der Velden weg, die vervolgens de bal mee gaf aan de opgekomen Sander Heesakkers. Heesakkers bediende de geheel vrijstaande Mark Werts. Het schot van de middenvelder spatte op de lat uiteen. In de 32e minuut was ZSV voor het eerst deze wedstrijd gevaarlijk. Maarten Kuunders testte met een goede poging Geldrop-doelman Yannick Derix, die de bal met behulp van de lat over zijn doel wist te tikken. 5 minuten voor het rustsignaal waren de groenwitten meerdere malen gevaarlijk vanuit hoekschoppen. Met kunst en vliegwerk hielden de bezoekers Geldrop van 2-0 af. De gasten kregen via Davy Althuizen net voor de pauze een uitgelezen mogelijkheid om er 1-1 van te maken, maar Althuizen schoot net naast.

Patrick Philippart had in de 48e minuut, na een harde, lage voorzet van Wessel van Moorsel, die de geblesseerd uitgevallen Joep van der Velden verving, de voorsprong kunnen vergroten, maar vond Wouter Vaneker op zijn weg. ZSV probeerde in de tweede helft meer mee te voetballen en dat resulteerde in de 56e minuut in de gelijkmaker. Joep Claassen bezorgde de bal bij Koen Kuunders, die de 1-1 aantekende. Geldrop had, ook kijkende naar de eerste helft, moeite om grote kansen te creëren, waar de ploeg uit Deurne dat wel beter lukte. In de 62e minuut schoot Erwin van de Broek op goal, maar behoedde Yannick Derix Geldrop met een prima reflex voor een 1-2 achterstand. Na 77 minuten spelen was het weer Erwin van de Broek die uithaalde, maar opnieuw maakte Yannick Derix het schot van de aanvaller onschadelijk. Beide teams zouden elkaar in evenwicht houden, want er zou niet meer gescoord worden.

Opstelling Geldrop: Derix: Heesakkers, Desriac, Dekkers, Verberne: Werts, C. Jansen, J. de Kort: Philippart, De Roos, V.d. Velden (31. Van Moorsel).

Joris van Nisselrooij