Publiek de grote winnaar bij Geldrop – Deurne

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Bij deze confrontatie tussen Geldrop en Deurne werd het publiek de grote winnaar na 90 minuten voetbal. De uitslag was namelijk 3-3.

Na 8 minuten had Patrick Philippart namens Geldrop de wedstrijd al open kunnen breken. De linksbuiten werd over de linkerflank weggestuurd door Joep van der Velden. Zijn lob vloog echter enkele meters over het doel van Deurne-goalie Joost Bukkems. In de 13e minuut wist Deurne wel te scoren. Een voorzet van Mark Kuijpers belandde op het hoofd van Harm van der Steen. De kopbal van Van der Steen kon nog gekeerd worden door Geldrop-doelman Frank Baas, maar de rebound werd binnengetikt door Anton Loverbos: 0-1. 7 minuten later, in de 21e minuut, verzuimde Parfait Luwawa, na een uitstekende voorzet van Harm van der Steen, de 0-2 binnen te koppen. Enkele minuten later bracht Mark Werts andermaal Patrick Philippart in scoringspositie. Het schot van de aanvaller raakte het zijnet en dus bleef Deurne op een 0-1 voorsprong staan. In de 36e minuut werd het alsnog 1-1. Joep van der Velden gaf vanaf de rechterflank voor op Coen Jansen, die beheerst binnenschoot.

Voor Geldrop begon de tweede helft met een fikse tegenvaller. Tom Dekkers moest in de 52e minuut met een rode kaart het veld verlaten, nadat hij Harm van der Steen in kansrijke positie neerhaalde. De daaropvolgende vrije trap werd bekwaam weg gebokst door Frank Baas. Ondanks dat de groenwitten met een man minder op het veld stonden kwam de ploeg in de 64e minuut op een 2-1 voorsprong. Coen Jansen passte de bal naar Joep van der Velden, die het spel verlegde naar de linkerkant. Vervolgens speelde Ben Bruisten Sander Heesakkers aan. Heesakkers gaf simpel voor op de man waar de aanval mee begon, Coen Jansen, die aantekende voor zijn tweede treffer van deze wedstrijd. Lang wist Geldrop de voorsprong niet vast te houden, want in de 72e minuut maakte Deurne er 2-2 van. Ruhendrey Martina schoot na een pass van Gregory Lammers zuiver binnen. Daar lieten de bezoekers het niet bij zitten, want met nog iets minder dan een kwartier op de klok kwam Deurne op 2-3. Een corner van Martina werd tegen de touwen gekopt door Stefan van der Werf. Maar opnieuw beet Geldrop van zich af. Coen Jansen kopte in de 87e minuut een voorzet Heesakkers puik binnen: 3-3.

Opstelling Geldrop: Baas: Heesakkers, Dekkers, N. de Kort, Verberne (86. Van Moorsel): Werts, C. Jansen, Bruisten: Philippart, De Haas (56. Beets), v.d. Velden.

Joris van Nisselrooij.