Geldrop verliest van Wittenhorst

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop is de hervatting van de competitie gestart met een verlies. De ploeg verloor met 1-0 van RKSV Wittenhorst. Door het verlies in Horst is Geldrop de koppositie in 1e klasse D kwijtgeraakt. De achterstand op de nieuwe koploper RKSV Minor bedraagt nu 1 punt.

Al in de 1e minuut had Geldrop de score kunnen openen via Coen Jansen. De aanvoerder die hersteld is van zijn eerder opgelopen blessure, vergat na voorbereidend werk van Joep van der Velden en Mark Werts doeltreffend af te ronden. In de 8e minuut lieten de groenwitten het andermaal na om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Sander Heesakkers bezorgde de bal bij Lars de Haas, die Patrick Philippart aanspeelde. De linksbuiten zag vervolgens zijn inzet op de lat uiteenspatten. Hierna duurde het enige tijd voordat de ploeg van Pierre van den Eeden weer een grote kans wist te creëren. Na 35 minuten spelen speelde Sander Heesakkers zichzelf tussen 2 Wittenhorst-spelers knap vrij, maar zijn schot verdween net naast het doel van Wittenhorst-doelman Sjors Witt. Enkele minuten later wist Wittenhorst wel het net te vinden. Thom Derks verschalkte met een lob Geldrop-goalie Frank Baas, die de geblesseerde Yannick Derix verving: 1-0.

Na rust ging Geldrop op zoek naar de gelijkmaker, maar het scheelde weinig of de Geldroppenaren keken in de 48e minuut al tegen een 2-0 achterstand aan.  Een vlotlopende aanval van Wittenhorst werd niet omgezet in een doelpunt, omdat Frank Baas een prima redding in huis had. Vanuit de counter was de thuisploeg, naast de eerdergenoemde kans, enkele keren gevaarlijk. Echter stond het vizier bij de voorwaartsen niet op scherp. Mede door een buitenspelgoal van Wittenhorst bleef Geldrop kans houden op een beter resultaat. Helaas zou het Geldrop niet lukken om tot treffers te komen. Tom Dekkers was nog het dichtstbij een goal. Hij zag in de 80e minuut zijn kopbal, na een vrije trap van Nico de Kort, richting de bovenhoek vliegen, maar met een puike redding voorkwam Sjors Witt de 1-1, waardoor Geldrop het derde verlies van dit seizoen moest slikken.

Opstelling Geldrop: Baas: Verberne, Dekkers, N. de Kort, Beets: Werts (82. Bruisten), C. Jansen, Heesakkers: Philippart, De Haas (65. Desriac), v.d. Velden (75. Van Moorsel).

Joris van Nisselrooij