Geldrop winterkampioen na winst op Venlosche Boys

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Venlosche Boys werd op eigen terrein met 3-1 verslagen.

Al na 4 minuten spelen kwam Geldrop op voorsprong. Sander Heesakkers had, na een combinatie met Mark Werts, een afgemeten voorzet in huis, die door Patrick Philippart werd binnengewerkt: 1-0. Na de vroege openingstreffer had Geldrop het betere van het spel, maar dat gegeven zou de ploeg geen grote mogelijkheden bieden om de voorsprong uit te breiden. David Driessen was voor de gasten met een vrije trap nog het dichtstbij een doelpunt, maar Geldrop-doelman Yannick Derix hield bekwaam tegen.

Ruststand: 1-0.

In de 47e minuut werd een lange bal van Tom Dekkers gecontroleerd door Lars de Haas. De spits speelde Joep van der Velden aan, die op zijn beurt de bal bezorgde bij Sander Heesakkers. Heesakkers schoot op doel, maar de goalie van Venlosche Boys, Ruud Stienen, bracht redding en voorkwam zo een grotere voorsprong voor de thuisploeg. Geldrop ging nadrukkelijk op jacht naar meer treffers en in de 51e minuut werd dit werkelijkheid. Joep van der Velden gleed, na een strakke voorzet van Patrick Philippart, de bal binnen: 2-0. In de 59e minuut konden de aanwezige Geldrop-supporters voor de derde keer juichen. Een crosspass van Mark Werts kwam aan bij Patrick Philippart. De linksbuiten bracht andermaal een van zijn teamgenoten in scoringspositie. Deze keer schoot Lars de Haas binnen: 3-0. De kansen van de bezoekers waren spaarzaam, maar toch was Sjors Boots gevaarlijk dichtbij de 3-1. Boots liep behendig door de Geldropse-defensie, maar het schot was een prooi voor Yannick Derix. In de 69e minuut zou de ploeg uit Venlo alsnog loon naar werken krijgen. Hoewel er een overtreding gemaakt leek te worden op Tom Dekkers, liet scheidsrechter Kolenberg gewoon door voetballen. David Driessen kon daardoor gemakkelijk voor geven op Jerry Schlüter, die binnenschoot: 3-1. Hierna vergat Geldrop in de 74e minuut een prachtige aanval af te ronden. Mark Werts verstuurde een crosspass richting Patrick Philippart. Philippart bracht de bal direct vanuit de lucht voor op Lars de Haas. Hoewel de kopbal van Lars de Haas voldoende vaart had, zorgde Ruud Stienen er met een mooie reflex voor dat de koploper niet de 4-1 kon aantekenen. De klok zou vervolgens rustig naar de 90 minuten tikken.

Opstelling Geldrop: Derix: Verberne (76. Van Moorsel), N. de Kort (52. Desriac), Dekkers, Beets (90. Bruisten): Werts, Heesakkers, J. de Kort: Philippart, De Haas, v.d. Velden.

Joris van Nisselrooij