Degelijke overwinning voor Geldrop tegen Venray

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft met 3-0 gewonnen van Venray.

Scheidsrechter Souwen had de wedstrijd amper in gang gezet of Geldrop stond al op voorsprong. Een voorzet van Hugo Beets belandde op het hoofd van Joep van der Velden, die binnenkopte en zo de 1-0 op het scorebord zette. Na de openingstreffer bleef Geldrop goed voetballen en ging het op zoek naar meer doelpunten. Patrick Philippart volleerde in de 11e minuut de bal op doel, maar Venray-goalie Sam Stiphout maakte het schot van de linksbuiten onschadelijk. In de 36e minuut had een mooie en vlotlopende aanval een beter lot verdiend. Ben Bruisten, die de geblesseerde Coen Jansen verving, speelde Lars de Haas aan. De spits bezorgde de bal met de hak bij de opgekomen Hugo Beets. De rechtsback zag zijn inzet echter op de paal uiteenspatten. Het was wachten op de 2-0, die kwam er ook, 3 minuten voor de pauze. Joep van der Velden bracht met een uitstekende voorzet Lars de Haas in scoringspositie. De A1-speler die al enkele weken de spitsenpositie bekleed bij de periodekampioen schoot de 2-0 tegen de touwen. Venray had in de eerste helft weinig in te brengen. De bezoekers schoten enkele keren op doel, maar Geldrop-doelman Yannick Derix hoefde zich nauwelijks in te spannen.

In de 52e minuut was Venray dichtbij de aansluitingstreffer. Dimitrios Touratzidis kopte, na een vrije trap van Angelo van Mil, op de lat. Verder dan een waarschuwing zouden de groenwitten het niet laten komen, want in de 58e minuut kwam Geldrop op 3-0. Een goede vrije trap van Mark Werts werd binnengewerkt door Tom Dekkers. Met nog iets meer dan een halfuur te spelen zat Geldrop op rozen. Enkele minuten later kwam Mark Werts, na een voorzet van Joep van der Velden, een teenlengte te kort om naast zijn assist zijn ook een doelpunt mee te pikken. In de 66e minuut was Lars de Haas dichtbij zijn tweede treffer. De Haas kopte de bal richting de bovenhoek, na wederom een voorzet van de sterk spelende Joep van der Velden. Echter voorkwam Sam Stiphout met een knappe redding dat het 4-0 zou worden. Na de kans van de Haas zouden beide ploegen geen grote mogelijkheden meer krijgen.

Opstelling Geldrop: Derix: Heesakkers, Dekkers, N. de Kort, Beets: Werts, J. de Kort (58. Verberne), Bruisten: Philippart (82. Lanen), De Haas (76. Van Moorsel), v.d. Velden.

Joris van Nisselrooij