Geldrop uit district beker na verlies tegen Nuenen

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft met 1-3 verloren van Nuenen. Door het verlies ligt Geldrop uit de district beker en kan de ploeg zich volledig gaan focussen op de competitie.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Na 6 minuten spelen testte Stefan Hulsen met een goed schot Geldrop-keeper Yannick Derix, die op zijn beurt de bal bekwaam uit de bovenhoek tikte en zo tot hoekschop verwerkte. Na 30 minuten spelen viel de volgende kans pas weer te noteren. Sander Heesakkers stoomde op vanaf de linkerflank en gaf de bal voor op spits Lars de Haas. De Haas leek de bal voor het inschieten te hebben, maar raakte de bal verkeerd. Beide teams zouden voor rust geen grote mogelijkheden meer krijgen om de score te openen.

0-0 was gezien het spelbeeld een terechte ruststand.

In de 56e minuut, nadat eerder Nuenen al gevaarlijk geweest was via Jamey Raas en Tim Rerimassie, was het Dennis van de Reek die na een individuele actie zijn doelpoging op de lat uiteen zag spatten. Een halve minuut later werd het alsnog 0-1. Een afstandsschot van Joey van den Berg, dat richting het doel van de thuisploeg leek te vliegen, werd gecontroleerd door Stefan Hulsen. Hulsen tekende met een schot in de linkerbenedenhoek aan voor de openingstreffer. Hoewel Nuenen de bovenliggende partij was kreeg Geldrop wel enkele kansen op de gelijkmaker. In de 70e minuut was jeugdspeler Wessel van Moorsel dichtbij de 1-1. Na een voorzet van Sander Heesakkers schoot van Moorsel net naast het doel van Nuenen-doelman Danilo Verus. Een kwartier voor tijd verdubbelde Nuenen de voorsprong. Thom van de Donk gaf vanaf de rechterflank een voorzet die door Stefan Hulsen simpel werd binnengetikt. 3 minuten later, in 78e minuut scoorde Wessel van Moorsel de 1-2. Een schot van Heesakkers werd in eerste instantie gepareerd door Danilo Verus, de rebound werd tegen de touwen gewerkt door van Moorsel. Een spannend eind leek in de maak, maar de intenties van Geldrop om de 2-2 op het scorebord te zetten bleken tevergeefs. Want amper 1 minuut na de aansluitingstreffer was het namelijk al weer 1-3. Jamey Raas schoot na een vlot lopende aanval raak.

Opstelling Geldrop: Derix: Verberne (37. Desriac), Heesakkers, Dekkers, v.d. Heuvel: Werts, J. de Kort, C. Jansen: Philippart, de Haas (70. van Moorsel), v.d. Velden (79. Lanen).

Joris van Nisselrooij