Veerkrachtig Geldrop herovert koppositie tegen Chevremont

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft met 3-2 gewonnen van Chevremont. In de tweede helft boog Geldrop een 0-2 achterstand om naar een 3-2 voorsprong.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was Geldrop twee keer gevaarlijk via Lars de Haas. De jeugdspeler die een basisplaats kreeg toebedeeld in de formatie van Pierre van den Eeden kopte na een corner van Patrick Philippart naast. Ook een schot binnen het 16-meter gebied van de Haas leidde niet tot de openingstreffer. Waar Geldrop twee kansen onbenut liet was Chevremont uiterst effectief. De bezoekers hadden aan één kans genoeg om Geldrop pijn te doen. In de 21ste minuut scoorde Brian Jacobs de 0-1. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor Geldrop-keeper Yannick Derix aan de grond genageld stond. In de 25ste minuut verdubbelde de ploeg van Jan van Dijk de voorsprong. Een goede corner van Lars Wolters werd binnengekopt in de rechterbovenhoek door Rodney Klinkenberg. 6 minuten na het doelpunt van Rodney Klinkenberg leek Tim Blättler het duel op slot te gooien. Blättler kreeg de bal aangespeeld vanaf de rechterflank en lobde de bal over Yannick Derix heen, maar de paal bracht redding voor Geldrop. Op slag van rust was Patrick Philippart dichtbij de aansluitingstreffer. De inzet van Philippart werd echter knap gepareerd door Chevremont-goalie Mark Voss.

Na rust herpakte Geldrop zich voortreffelijk. De tweede helft was amper van start gegaan of de aansluitingstreffer stond al op het scorebord. Mark Werts werd weggestuurd over de linkerflank en kon zo doorlopen richting het doel van Chevremont. Omdat doelman Mark Voss zijn doel goed verkleinde hield hij Mark Werts van scoren af. In de daaropvolgende rebound schoot Coen Jansen alsnog raak: 1-2. 6 minuten later, in de 51ste minuut, zette Mark Werts Geldrop naast Chevremont. Werts profiteerde van een kopbal die te zacht terug gekopt werd en tekende zo aan voor de gelijkmaker: 2-2. Geldrop was de betere ploeg en gaf in de tweede helft maar weinig weg. Coen Jansen maakte in de 67ste minuut dan ook geheel terecht de 3-2. Een uitstekende voorzet vanaf de linkerflank van Patrick Philippart werd door de aanvoerder fraai tegen de touwen gekopt. Bij 3-2 zou het blijven, tot grote blijdschap van de staf, spelers en Geldrop-supporters.

Opstelling Geldrop: Derix: Verberne, Dekkers, Desriac, Beets: Heesakkers, C. Jansen (86. J. de Kort), Mark Werts (90. N. de Kort): Philippart, de Haas, v.d. Velden (76. Rijkers)

Joris van Nisselrooij.