Susteren bezorgt Geldrop eerste nederlaag

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop is haar ongeslagen status kwijtgeraakt na het verlies bij Susteren. Het verloor met 3-1 op Sportpark Suëstra. Door dit verlies is Geldrop de koppositie kwijtgeraakt.

Geldrop was in het eerste kwartier van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het veldoverwicht betaalde zich uit in schoten van Patrick Philippart en Coen Jansen. Beide schoten waren een prooi voor Susteren-doelman Jeremy Caessens. Na die fase nam de thuisploeg het heft in handen. Een overtreding leverde Susteren een vrije trap op rond de middellijn. De vrije trap werd snel genomen, waardoor Geldrop niet goed gepositioneerd stond. De bal werd meegegeven aan Kevin Hoffmans die vanaf de rechterflank een lage voorzet gaf op Bart Dings. Dings schoot raak en zette zo na iets meer dan 20 minuten voetbal zijn ploeg op voorsprong. Geldrop was na de tegentreffer de weg kwijt en kwam gedurende de eerste helft niet maar aan haar eigen spel toe. Enkele minuten voor rust kwam Susteren dan ook verdiend op een 2-0 voorsprong. Na een foute inspeelpass van Yannick Desriac kon Susteren onverwacht op het doel van Geldrop af. Kevin Hoffmans brak uit vanaf de rechterflank en legde de bal wederom af op Bart Dings, die aantekende voor de tweede treffer.

Geldrop zocht voor het eerst dit seizoen de kleedkamers op met een achterstand.

Na rust maakte Susteren al vrij vroeg de 3-0. Yannick Desriac verstuurde wederom een verkeerde pass, maar zijn fout leek Sander Heesakkers nog kunnen te herstellen. Dit was echter niet het geval. Heesakkers liet de bal door zijn benen glippen, waardoor hij Kevin Hoffmans een uitgelezen mogelijkheid bood om er 3-0 van te maken. Hoffmans liet met een boogbal Geldrop-doelman Yannick Derix kansloos en bekroonde zo zijn spel, naast zijn 2 assists met een doelpunt. In de 57e minuut deed jeugdspeler Lars de Haas, die ingevallen was voor Joep van der Velden, iets terug voor Geldrop. Vanaf de linkerflank bezorgde Sander Heesakkers de bal bij Mark Werts. Werts bracht met een steekpass de Haas in scoringspositie, die de bal in de lange hoek schoot: 3-1. Geldrop ging op jacht naar meer treffers, maar de ploeg zou blijven steken op 1 treffer. Coen Jansen was er nog het dichtstbij. Na een scrimmage schoot de aanvoerder op de lat.

Opstelling Geldrop: Derix: Verberne, Desriac, Heesakkers, Beets: C. Jansen, Werts (72. Dirkx), J. de Kort: Doezé, Philippart, v.d. Velden (46. de Haas).

Joris van Nisselrooij.