Eerste puntenverlies voor Geldrop tegen RKSV Minor

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met RKSV Minor. Na het laatste fluitsignaal stond er 0-0 op het scorebord, een uitslag waar beide ploegen mee konden leven. Geldrop was namelijk in de eerste helft de betere ploeg, na rust had Minor het betere van het spel.

Een kans voor Geldrop-aanvoerder Coen Jansen, die op Minor-doelman Roy Goossens stuitte was het enige wapenfeit dat te noteren viel in de openingsfase. Dat kwam doordat beide ploegen defensief goed stonden. In het vervolg van de eerste helft kwam de wedstrijd wat meer op gang. Beide ploegen speelden aanvallend voetbal, maar het was Geldrop dat door deze speelstijl de meeste kansen creëerde gedurende de eerste helft. In de 23e minuut was het Patrick Philippart die vanaf de linkerkant uitbrak. Philippart verlegde het spel naar de rechterkant. De pass van de aanvaller kwam aan bij Rik Doezé die zijn borst gebruikte om de bal klaar te leggen voor Coen Jansen. De middenvelder leek de 1-0 binnen te kunnen schieten, maar Minor-doelman Roy Goossens plukte de bal nog net voor de voeten van Jansen weg. Bij zijn poging om Jansen de bal afhandig te maken,had het er alle schijn van dat Goossens Jansen uit balans bracht. Scheidsrechter Bos zag er echter geen penalty in. In de 27e minuut werd Minor voor het eerst gevaarlijk over de linkerflank. Linksbuiten Amin Elalji zag na een individuele actie de bal al in de lange hoek vliegen, maar met een uiterste krachtsinspanning zorgde Geldrop-doelman Yanick Derix ervoor dat zijn ploeg niet op achterstand kwam. De wedstrijd was inmiddels 32 minuten oud toen Patrick Philippart de grootste kans kreeg van eerste helft. Coen Jansen stuurde Rik Doezé weg, die vanaf de rechterflank een lage voorzet afleverde bij Philippart. Hoewel de als spits fungerende Philippart de hoek voor het uitkiezen had schoot hij de bal hard naast. Dit zou het laatste wapenfeit van de eerste helft zijn.

Beide formaties zochten de kleedkamers op met een ruststand van 0-0.

In de eerste helft was Geldrop de bovenliggende partij gezien het aantal kansen. Dit spelbeeld veranderde na rust. Minor beloonde de aanvallende intenties met meer kansen dan dat de ploeg voor rust gecreëerd had. De ploeg uit Nuth kreeg in een tijdsbestek van 5 minuten een aantal opgelegde kansen om de score te openen. In de 55e minuut verstuurde Amin Elalji een pass vanaf de linkerflank waar Marvin Breemer alleen maar tegen aan hoefde te lopen, maar helaas voor Breemer kwam hij niet goed uit met zijn passen en kon dus zijn ploeg niet op voorsprong zetten. Drie minuten later was het Koen Claassens die met een pass door het hart van de verdediging Amin Elalji weg stuurde en zo oog in oog kwam te staan met Geldrop-doelman Yanick Derix. Een katachtige redding van Derix hield Elalji van scoren. Amper 1 minuut later was Minor weer gevaarlijk. De beste aan de kant van Minor, Amin Elalji, legde de bal panklaar op het hoofd van Koen Claassens, die naast het doel van Geldrop kopte.

Na de kansen van Minor kreeg Geldrop in 69e minuut aan de rechterkant van het veld een vrije trap toegewezen. Sander Heesakkers ontfermde zich over de bal. Minor-doelman Roy Goossens had de nodigde moeite om het schot onschadelijk te maken, maar met hulp van zijn teamgenoten slaagde hij daar toch in.

Joris van Nisselrooij