Geldrop blijft ongeslagen na winst op Schaesberg

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft ook de derde wedstrijd in de competitie winnend weten afsluiten. De ploeg won met 1-2 op bezoek bij Schaesberg. De eindstand had echter vele malen hoger uit kunnen vallen als de ploeg de kansen die het kreeg benut had.

De wedstrijd was amper 1 minuut oud toen Geldrop na een overtreding een vrije trap toegewezen kreeg van scheidsrechter Stevens. Sander Heesakkers bewees Geldrop een grote dienst door deze vrije trap feilloos in de kruising te schieten. In het vervolg van de wedstrijd domineerde Geldrop op Sportpark Strijthagen. Verzorgd voetbal was hiervan het bewijs. Hoewel de ploeg verschillende kansen kreeg, verdubbelde de formatie van hoofdcoach Pierre van den Eeden pas de score 10 minuten voor het rustsignaal. De bal werd onderschept op het middenveld, waardoor Coen Jansen namens Geldrop de counter in kon zetten. Jansen bezorgde de bal bij Joep van der Velden, die zijn tegenstander uitspeelde en de bal voor gaf op Rik Doezé. Doezé schoot raak en zette zo de 0-2 op het scorebord.

Geldrop zocht tevreden de kleedkamers op.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Geldrop dwong Schaesberg met goed voetbal steeds meer naar achteren. Tussen de 60e en 85e kon er gerust gesproken worden van een kansenregen. Doezé, van der Velden en Ben Bruisten, die de geblesseerde Mark Werts had vervangen, hielpen verschillende kansen om zeep. Het trio was goed voor 6 kansen, maar vonden allen Schaesberg-doelman Kain Bours op hun weg. Een kwartier voor tijd bracht Pierre van den Eeden jeugdspeler Stijn Lanen het veld in. De buitenspeler zette met zijn dribbels de backs aan het werk, maar ook hij kon het duel niet op slot gooien. Omdat de definitieve nekslag uit bleef kon de thuisploeg in de slotfase op zoek naar de aansluitingstreffer. Schaesberg-spits Danny Latten fungeerde als aanspeelpunt, maar kreeg door de erg sterk spelende Yannick Desirac geen kans om iets terug te doen voor zijn ploeg. Toch kreeg Schaesberg in de 85e minuut loon naar werken toen Tim Maassen vanuit een corner aantekende voor de 1-2. De gelijkmaker was net wat te veel gevraagd voor de ploeg van René Smeets, waardoor overigens geheel terecht de punten mee naar Geldrop werden genomen.

Volgende week zondag ontvangt Geldrop op eigen terrein de Valk. Op Sportpark de Kievit zal de bal gaan rollen om 14.30 uur.

Geschreven door: Joris van Nisselrooij.