Geldrop boekt minimale overwinning op promovendus FC Hoensbroek

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop heeft met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van FC Hoensbroek. Het versloeg de promovendus met 1-0 op Sportpark De Kievit. Door deze overwinning en gunstige uitslagen van de andere ploegen in de competitie is Geldrop na speelronde 2 trotse lijstaanvoerder in de 1ste klasse D.

Al na 5 minuten spelen kon de eerste kans van de wedstrijd genoteerd worden. Een lange bal van de bezoekers werd doorgekopt en belandde zo voor de voeten van Geldrop-verdediger Tom Dekkers. Dekkers probeerde de bal weg te werken, maar dat mislukte. Hoensbroek-aanvaller Swen Cornelissen dacht van de defensieve fout te kunnen profiteren, maar schoof de bal naast het doel van Geldrop-doelman Yanick Derix. Amper 1 minuut na de kans van Cornelissen was het Geldrop dat voor het eerst in deze partij het doel van Hoensbroek onder vuur zou nemen en met succes. Een goede pass van Sander Heesakkers kwam aan bij vleugelaanvaller Rik Doezé. Doezé bracht met een afgemeten voorzet Mark Janssen in scoringspositie. De spits faalde niet en kopte de 1-0 tegen de touwen voor de thuisploeg. In het vervolg van de eerste helft golfde het spel wat op en neer en veerde de toeschouwers pas weer op in de 35e minuut. Een combinatie tussen Melvin Rijkers, die de geblesseerde Mark Janssen had vervangen en Rik Doezé mislukte. Door het niet al te goed uitverdedigen van de Hoensbroek-defensie kon Doezé alsnog op de goal van de bezoekers af. De aanvaller stuitte echter op keeper van Eijk. Net voor rust kreeg Doezé nogmaals de kans om de score te vergroten, maar verzuimde na een goede individuele actie af te ronden.

Geldrop ging met een voorsprong van 1-0 rusten.

De eerste kans in het tweede bedrijf was voor uitspelende ploeg. In de 49e minuut waren de bezoekers gevaarlijk over de rechterflank. Een goede lage voorzet werd niet benut door de ploeg uit Hoensbroek. 10 minuten na de kans op de gelijkmaker kreeg Coen Jansen een levensgrote kans op de 2-0. Joep van der Velden legde de bal panklaar op het hoofd van de middenvelder. Echter had Hoensbroek-keeper van Eijk ook een antwoord op de kopbal van Jansen. Geldrop kreeg verder nog een kans via Joep van Vroenhoven die over kopte na een goede corner van Heesakkers. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kwam Hoensbroek nog met een slotoffensief, waarbij Yanick Derix nog een flink aantal keer reddend moest optreden, maar de overwinning zou niet meer in gevaar komen.

Geschreven door: Joris van Nisselrooij.