Geldrop wint eerste competitieduel in Deurne

Geschreven door Peter van de Laar. Laatst bijgewerkt: .

Geldrop is goed van start gegaan in de competitie. Waar de ploeg vorig jaar de seizoensouverture verloor met 2-0 van SV Deurne, zegevierde het nu op Sportpark De Kranenmortel met 1-3.

De ploeg van hoofdcoach Pierre van den Eeden startte niet goed aan de wedstrijd. Op het middenveld werden te veel duels verloren. Deurne had de betere kansen, maar verzuimde dat in de score uit te drukken. De brilstand bleef lange tijd op het scorebord staan. In de 36e minuut kwam Geldrop, al zij het misschien onverdiend op een 0-1 voorsprong. Deurne-doelman Joost Bukkems ging in de fout na een terugspeelbal, waardoor spits Mark Janssen simpel kon binnen tikken. Op slag van rust verdubbelde Geldrop de score. Joep van der Velden speelde Mark Janssen in, die op zijn beurt de bal direct doorspeelde naar Coen Jansen. De onlangs aangestelde captain twijfelde niet en schoot vanaf de rand van de 16-meter diagonaal in de benedenhoek: 0-2.

0-2 was dan ook ruststand.

Meteen nadat de aftrap verricht was voor het tweede bedrijf scoorde Mark Werts de 0-3 voor Geldrop. Een diepe bal van Tom Dekkers kwam aan bij de goed spelende Mark Janssen. Janssen kapte zich vrij op de achterlijn die zo Werts in stelling bracht en aantekende voor de derde treffer. In de tweede helft kwam er een beter Geldrop voor de dag. Dit resulteerde in verschillende kansen voor de Groen-Witten die echter niet benut werden door de bezoekers. De thuisploeg kreeg eveneens kansen, maar wist slechts 1 keer doeltreffend te zijn, Jan Kuijpers redde de eer voor Deurne.

Na speelronde 1 staat Geldrop op een tweede plaats in de 1ste klasse D. Komende zondag 1 oktober staat er voor Geldrop een thuiswedstrijd tegen FC Hoensbroek op het programma. De aftrap op Sportpark De Kievit is om 14:30 uur.

Joris van Nisselrooij