JO9-5: De dag van de gele M!

Geschreven door Peter Vrijland. Laatst bijgewerkt: .

Vandaag voor het eerst naar Best: de plaatselijke Best Vooruit was de tegenstander. Waar het de afgelopen weken nog ging over Albert Heijn, vandaag was het McDonald's die de klok sloeg. Te beginnen om 8:15 uur: verzamelen bij de fastfoodketen in Geldrop om vervolgens naar Best af te reizen. Wie heeft er al zin in een hamburgertje?

In Best aangekomen werden we voor de tweede keer geconfronteerd met het hamburgerrestaurant: op de t-shirts van de tegenstander prijkten die mooie gele M. En tot slot werd de aandacht gevestigd op één van de vele sponsorborden: Oost West M Best. Mooie slogan!

Albert Heijn, McDonald's, hmmmm, wie zou de JO9-5 willen sponseren? Een speelgoedfabrikant misschien? (hint, hint, hint! 😊)

Goed, we waren niet in alle vroegte naar Best gereden voor de Mac. Even weer de focus terug naar de wedstrijd van onze jongens en dame!

Net als de vorige keer werd er fanatiek begonnen. Er liepen bij de tegenpartij een aantal lange jongens rond, maar de kleinste op het veld maakte toch wel het meeste indruk: al vroeg in de wedstrijd liet hij van zich horen met een mooi schot ... op de paal!! En wel ja yoh: daarna vloog de bal vanaf zijn voet op de lat!! Zooooo, daar hadden we wel even geluk!

Het bleef lange tijd 0-0, en bijna strafte Yannick een foutje van de keeper af, maar zijn schot ging net naast. Uiteindelijk was de derde poging van 'die kleine snelle' toch raak: 1-0. Dat Best daarna nog een keer scoorde was natuurlijk jammer. Daarna kwam de bal nog twee keer in een gezicht terecht: één keer bij Sybe en daarna nog een keer bij Lars. Maar gelukkig was daar de wonderspons van Paul en konden de voetballertjes weer verder met de partij (opgevangen reactie vanuit het publiek: 'Ja, dat zal wel effe niet lekker gevoeld hebben zo'n bal op je oog, maar ja, er is in ieder geval niet gescoord door de tegenstander...' 😊)

Na de rust kwam redelijk snel de 3-0 op het scorebord. Ja, dat voetballertje had Best wel een goed schot. Het (soms iets te?) enthousiaste publiek was ook deze keer meegereisd, maar jammer genoeg betaalde dat zich bij ons niet uit in doelpunten. Er waren diverse uitbraken, maar helaas zonder succes. Dat er daarna nog twee keer door de tegenstander werd gescoord maakte eigenlijk niet meer uit.

De meeste papa's en mama's gingen na deze wedstrijd gelijk naar huis, maar ja, wie zou er stiekem toch nog naar de McDonald's zijn gereden? 😊

Op naar de volgende wedstrijd!