JO9-5: Een nieuw team, een nieuw seizoen en opnieuw spelplezier!

Geschreven door Marc Peters. Laatst bijgewerkt: .

Natuurlijk kenden de spelers elkaar al van de eerste trainingen. Maar een wedstrijd samen spelen is toch wat onwennig. Gelukkig hadden we ons daar op voorbereid. En zeker omdat FC Eindhoven doorgaans sterke teams levert, wisten we waar we ons op moesten focussen.

Spelplezier stond voorop! In de kleedkamer werd dit nog eens benadrukt en met een rondje high-fives. Daarna vlogen de spelers richting het veld. Dat bleek overigens nog wel een dingetje.... Er was een ingenieus plan bedacht waarbij een lang lint de (nieuwe) lijnen van het veld moest aangeven. Toen alles stond uitgezet bleek het veld wel erg klein. Met vereende kracht werd het veld alsnog passend gemaakt. En toen konden we beginnen!

Ons team mocht de aftrap doen. In de eerste minuten waren we wat overdonderd door de daadkracht van FCE. Levi bleek direct een betrouwbare keeper en wist meerdere "100% kansen" toch uit het doel te houden. Desalniettemin konden we niet voorkomen dat er doelpunten vielen aan onze kant. Wij lieten ons er echter niet door uit het veld slaan en bleven er voor strijden.

In de rust werd vooral gesproken over het innemen van de juiste posities op het veld. Door dat te doen zouden we elkaar beter kunnen vinden en werden de ruimtes groter om te kunnen voetballen.

Na de rust was dit meteen zichtbaar. En hoewel FCE zeer effectief was in het afronden, werden we zeker niet van de mat gespeeld. Na goed doorzetten van Chris kon Sietze enkele keren door de verdediging heen dribbelen. Dat deed ook Yannick die zodoende de eerste goal van het seizoen binnenschoot. Hiermee was de eer meer dan gered en ging iedereen wat vrijer voetballen!

In het vervolg van de wedstrijd maakten Gijs en Lars op de flanken hun (kilo)meters om de bal van achter naar voren te brengen. Sybe zette een aantal keren de turbo aan en gaf de tegenspelers het nakijken. Ook Diede was nog dicht bij een doelpunt en dat gold ook voor Omar die een paar mooie passeeracties liet zien.

Na afloop werd de belangrijkste vraag opnieuw gesteld: "Hebben we plezier gehad?". Een oorverdovend "JAAAA" gaf uitsluitsel.

Uiteindelijk bracht deze wedstrijd nog meer antwoorden:

We hebben inderdaad een leuk team met team-players die voor elkaar kunnen en willen werken. We kunnen inderdaad al een aardig potje voetballen. En "last but not least": we beschikken over een mooie supportersgroep die de sfeer er met een varia aan warme dranken goed inhield.

Komende weken zal voor de trainers steeds duidelijker worden waar iedere speler het best tot zijn/ haar recht komt. Op naar de volgende wedstrijd!