De voetbalvereniging Geldrop werd opgericht 5 mei 1926.

Wij kunnen terug kijken op vele successen van ons vaandelteam (ruim 25 jaar Hoofdklasse), maar ook onze jeugdopleiding staat hoog aangeschreven, mede kijkend naar het hoge niveau waarop onze jeugdselectieteams momenteel voetballen. In maart 2008 ontving de Jeugdopleiding haar 1e ster van de KNVB, waarmee de hoge kwaliteit van onze opleiding werd onderstreept. Op het moment dat de STER van de KNVB door v.v.Geldrop in ontvangst werd genomen, waren wij de eerste amateurvereniging in Zuid Nederland en landelijk gezien de vierde amateurvereniging wiens Jeugdopleiding het "STER"-predikaat mag dragen. Zowaar een hele prestatie.

Door het vaandelteam werden in de ruim 80 jaar van ons bestaan vele prijzen in de wacht gesleept.

Buiten onze erelijst, waarop we allen zeer trots zijn, valt er over onze verenigingshistorie zeer veel te vertellen. Wij zijn momenteel druk bezig onze archieven te bekijken op interessante wetenswaardigheden. In de loop van de komende maanden zullen wij u dan ook via dit medium over allerlei historische gebeurtenissen verslag doen.

Mocht u zelf in het bezit zijn van leuke verhalen, krantenartikelen etc. uit de lange geschiedenis van voetbalvereniging Geldrop, dan kunt u altijd contact opnemen met ons.
Een e-mailtje naar de redactie is voldoende. Wij zullen u dan zo snel mogelijk benaderen.

Artikelen over de historie van onze vereniging